Grupa za slobodu medija predala zahteve premijerki

Ostavite komentar


  1. Bravo za pocetak. Sloboda medija ali ne mogu se davati izjave za javnost. Znaci medije su zatvorene za gradjane i samo privilegovani znaju sta se dogovara. Nema izdvojenih misljenja, nema predloga, nema kritike nema odgovornosti, nema transparentnosti. Premijerka ide za uputstva kod AV i sta On odluci tako ce biti.Bravo za "nezavisnost, transparentnost,objektivnost, javni interes i sve ostalo sto nam nudi sedma sila. Svi ovi zahtevi su odlicna stvar na papiru. Sta ce da se desi ako se nista ne ispuni od ovih zahteva?
    Ovaj postupak samo otupljuje ostricu i razvodnjava opravdane zahteve novinarskih udruzenja.

  2. Pravo je cudo (i enigma) da je ovo GG drustvo (tj. grupa gradjana) uopste primljeno sa svojim privatnim zahtevima i idejama sta bi njima bilo milo. Vlada odgovara Skupstini a ova izbornom telu koje overava izborne programe gde se obradjuju problematike koje ovi luzeri pobrojase. Kad bi im se udovoljilo to bi znacilo da je nevazno ko je dobio izbore jer ce se ionako ispunjavati ne izborni programi vec zelje svakojakih nasrtljivaca sa ulice. I oni nesto pominju EU gde ovih dana gledamo da ni million ljudi na protestima nije dovoljno da promeni pravac koji je jedna vlada zacrtala kad je izabrana.

  3. Nema potrebe kritikovati medije jer je sva je odgovornost za javni interes, transparentnost, nezavisnost – na vlastima. Naravno, uz uslov da se prvo napravi jasna razlika između medija i "medija" (tipa npr. Informer, Pink i slični )

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.