Guri mora da odgovara za ubistvo braće Bitići

Rezolucija o tri američka državljanina koje su srpske snage ubile jula 1999. uskoro će se naći pred Kongresom SAD, tvrde izvori Danasa

Ostavite komentar


  1. Jedino ovako se vladajuca nomenklatura moze naterati da svoje obaveze ispune. Evropa ima dosta toga da na isti nacin izvrsi pritisak na Srbiju da ispunjava obaveze.

  2. Šta je vama ljudi? Da li će neko, makar i simbolično da odgovara za zločine počinjene nad srpskim civilima? Zašto se izbegava ta tema a komentari ne objavljuju? Ne opravdavam ovaj zločin počinjen nad braćom Bytyqi, bez obzira na njihove zločinačke namere ili, konkretne zločine koje su počinili nad pripadnicima srpske nacionalnosti, kao pripadnici već poznatih „Atlantskih brigada“. Naravno da država Srbija, ako ima saznanja i dokaza, treba da procesuira odgovorne ali, isto tako, ne sme da osudi ljude, za koje ne može sa apsolutnom sigurnošću da utvrdi njihovu krivicu i učešće u zločinu, samo radi zadovoljenja američkih pritisaka i interesa?! Mislim da bi Srbija počinila dvostruki greh? Osudila bi nevine dok bi se pravi zločinci sklonili sa „vidika“. Medjutim, Srbija treba da iskoristi ovu priliku pa, da od SAD, ma kako one silno i veliko izgledale, zatraži izveštaje o formiranju, naoružavanju i slanju američkih državljana na ratno područje trećih zemalja?! Kako su i uz čiji pristanak formirane „Atlanttske brigade“, čime su se bavili na teritoriji Kosova i Metohije odnosno Srbije, koliko su zločina počinili i poimenično ljude koji su prešli Atlantik da bi okrvavili ruke u Srbiji?! Nema nikakve razlike izmedju tih Amerikanaca i onih koji su učestvovali u ratu na strani ISIL-a i sekli glave Amerikancima i Britancima ili, onih koji su 11. Septembra izveli teroristički akt u kome je stradalo mnogo hiljada američkih državljana. Mene veoma zanima, zašto NIKO NE SME DA POSTAVI OVA PITANJA U RAZGOVORU SA AMERTIKANCIMA??? Da li se nečega boje ili, smatraju da Srbi nisu ljudi iste klase odnosno, da su narod druge kategorije? Srbija može da bude jadna jedino u slučaju da izbegava da postavlja pitanja, čime sebe unapred svrstava u podredjen i neravnopravan položaj. Toliko je Srba poginulo od američkih bombi kao „kolateralna šteta“ a, da ih niko više i ne pominje, pa se postavlja pitanje zbog čega su ova braća važnija od svih onih koji su poginuli na radnim mestima, na mostovima u bolnicama ili, oni koje su Albanci poklali i pobili, u vreme dok su medjunarodne trupe, uključujući i Amerikance, bile zadužene za bezbednost na Kosovu i Metohiji. Nemojmo sami sebe da unižavamo. Terajmo zločince sve dok ne budu pronadjeni ali, nemojmo da zločince nad sopstvenim narodom proglašavamo „andjelima“.

  3. Imala je sanse, ranija DS -stranka Borisa Tadica da ratni zlocin nad bracom Bitici i „izvrsioca“ Gurija, resi na pravedan i civilizovan nacin. Tu sansu je DS propustila. Umesto toga je Srbija ponovo dobila SPS i radikale, da nastave gde se stalo 1998/99 god.

  4. Podići krivične prijave protiv pilota NATO-a i njihovih starešina za civilne žrtve tokom agresije na Jugoslaviju 1999-te.

  5. Koja smo mi banana država, koje smo mi ljudske gnjide, prosto nije za verovati?! Ovih dana su se, u američka kola, upregli gotovo svi srpski mediji, ne bi li, na neki način, izvršili pritisak na vladu Srbije da, u cilju zadovoljenja američkog besa, američke samovolje i sile, oteramo na robiju još nekog Srbina, poput Dragoljuba Milanovića, koji je bio „kriv“ za bombardovanje RTS-a?! Naravno, neće se osuditi bilo ko već se biraju oni koji su bili najistaknutiji rodoljubi i branioci ove države, čime se ostalim gradjanima stavlja do znanja kako će proći ako im bude palo na pamet da svoju otadžbinu vredi braniti. Zašto naš „kongres“ nije izglasao „rezoluciju“ o onim silnim zločinima koje su Amerikanci počinili po Srbiji ubijajući civile i rušeći objekte koji nisu bili vojni ciljevi?

  6. Pravda je nemoguca i nedostizna u Srbiji,cak i za rodjene srbe a za ubijene tudje gradjane u Srbiji „nema nepravde“ imaju opravdanje ,odugovlacenje sudskog spora u tome su veoma uspesni

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.