Hag obavio zadatak, iako je imao propuste

* Josipović: Tisuće Bošnjaka, Hrvata i Srba u ovom nesretnom ratu bili su strašne žrtve i na sve tri strane počinjeni su grozni zločini * Artman: U prethodne dve sedmice potvrđeno da su se desila, ako ne volite izraz udruženi zločinački poduhvati, dva kriminalna projekta
U CZKD-u održana tribina "Kraj Haškog tribunala" u organizaciji nemačkog forumZFD-a i lista Danas

Ostavite komentar


  1. Od svih politicara u poslednjih deset godina, najbolji je Josipovic. I za vreme njegovog predsednikovanja su bili i najbolji odnosi Srbija – Hrvatska.

  2. Mir nije samo odsustvo rata, vec prisustvo pravde. Ja licno nevidim da su Srpske zrtve logora/progona/etnickog ciscenja i ubistava generalno, dobile svoju pravdu. Cak sta vise, sud je opravdao nacionalizam svhih aktera osim Srpski, koji je surovo kaznjen. Rad ovog suda ce biti izvor opravdanja za buduce osvete.
    Takodje nije na odmet spomenuti da Gosposja Artman duguje svoje meteorsko napredovanje kroz zurnalizam bezbednosnim strukturama svoje maticne zemlje (pogledati izvestavanje Lj. Smajlovic na tu temu).

  3. Obavio je pre svega posao za one koji su ga napravili i finansirali. Vremenom je izgubio na kredibilnosti oslobodivši mnoge zločince i dozvolivši mešanje visoke politike u svoj rad. O tome koliko je doneo pomirenju, teško je reći sada ali nijanse su i biće između jako malo i veoma malo.

  4. "…jer se počelo vodit računa o međunarodnom humanitarnom pravu,.." Pocelo, ali odmah i zavrsilo…. ubedjivanje kako je moguce bez rata unistiti jednu drzavu i na njenoj teritoriji napraviti i izmisliti druge! Na tribini je inace uocljivo koliko svaki od ucesnika svoj ekskrement lakira i obozava..

  5. Zadatak "tribunala" je bio kristalno jasan – zacementirati podele na Balkanu za narednih nekoliko generacija. Zadatak je u potpunosti ispunjen.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.