Hala sportova Subotica: Nacionalno prvenstvo u programiranju "lego robota" 1Foto: wro.rs

Nacionalno takmičenje u programiranju „lego robota“ biće održano, 30. maja, u Hali sportova u Subotici, od 8 do 16 časova.

Učestvuje ukupno 120 učenika, a ulaz je besplatan. U kategoriji WRO RoboMission timovi će dizajnirati robote koji rešavaju izazove na takmičarskom terenu.

„Roboti su potpuno autonomni. Za svaku starosnu grupu svake godine se razvija novo polje i misija. Dodatni izazov će testirati kreativnost i veštine brzog razmišljanja timova na nacionalnim i međunarodnim događajima“, navode organizatori.

U kategoriji WRO Future Innovators timovi razvijaju robota koji pomaže u rešavanju problema iz stvarnog sveta.

„Svake godine postoji nova tema, često povezana sa ciljevima održivog razvoja UN. Nakon istraživanja teme, svaki tim razvija inovativno i funkcionalno robotsko rešenje. Svoj projekat predstavljaju na dan takmičenja“, stoji u pozivu.

Svaka WRO kategorija ima poseban fokus na učenje sa robotima, a u kategoriji budućih inovatora WRO, studenti će se fokusirati na razvoj u sledećim oblastima: istraživanje i razvoj, izrada prototipa, tehničke inženjerske veštine, veštine softverskog inženjeringa, inovacija, prezentacione veštine, ako i timski rad, komunikacija, rešavanje problema i kreativnost.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari