Hali "Medison" u Zrenjaninu promenjeno ime 1Foto: Grad Zrenjanin

Hala sportova “Medison” u Karađorđevom parku u Zrenjaninu od danas nosi ime po bokseru Zvonimiru Zvonku Vujinu.

Table s novim imenom otkrili su predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin I gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je Zvonko Vujin obeležio jednu epohu i svojim rezultatima pokazao kako se treba boriti u sportu i ostvarivati rezultate na najvišem mogućem nivou.

Poznati bokser Tadija Kačar izneo je podatak da je Zvonko Vujin jedini jugoslovenski bokser sa osvojene dve olimpijske medalje i evocirao uspomene na svoje susrete s njim i zajedničke nastupe u reprezentaciji, kada je Vujin bio na zalasku, a on na samom početku karijere.

Svečanosti preimenovanja hale prisustvovali su članovi porodice Zvonka Vujina, predstavnici Bokserskog saveza Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Sportskog saveza grada, istaknuti sportisti i sportski radnici iz Zrenjanina, ali i iz drugih gradova.

Među njima bili su i osvajači olimpijskih medalja Aranka Binder, Tadija Kačar i Milorad Stanulov.

Zvonimir Zvonko Vujin preminuo je u Zrenjaninu 2019. godine. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije.

Bio je četvorostruki prvak Jugoslavije, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji.

Osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja – „Zlatne rukavice“ (1965.) i „Oskara“ (1971).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari