Koraks na prijemu kod Hila: Razgovarali smo o danima borbe protiv Miloševićevog režima

Prijateljski sastanak karikaturiste Danasa i američkog ambasadora u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ja sam mislio da je Koraks nezavisan umetnik, ali izgleda da sam bio u zabludi. Postoji starogrčka priča, kada je jedan tiranin (sada bi smo rekli autokrata) želeo da nagradi najpoštenijeg i najnepodmitljivijeg podanika. Kada mu je ponudio kesu zlatnika kao nagradu , podanik je odbio i odgovorio: “ Gospodaru, dozvoli da i dalje ostanem nepodmitljiv.“ Koraks je tolika umetnička i istorijska veličina da mu ne treba nikakav ambasador Hil i njemu slični. Od ovog sastanka korist je imao samo Hil, ali ne i Koraks.

  2. Hil trazi saradnike a Corah pravi Milosevica od blata. Bas su se nasli.

  3. Ima jedna replika iz „Balkan ekspresa“. „Šurujete sa švabama“. Izuzetan karikaturista,Nušić likovne kulture. Pitam se da li ga je sramota što sedi sa Hilom?

  4. Čitam komentare i ne mogu da verujem koliko šalabajzera kritikuje Koraksa zbog sastanka sa američkim ambasadorom (sa kojim se očigledno poznaje, makar po čuvenju, od 90-tih godina). Svako normalan bi se sastao sa ambasadorom (na njegov poziv) neke od najmoćnijih zemalja sveta (ovaj put američkim), pogotovu u kontekstu borbe protiv diktatorskog režima (pre Miloševićevog a sada Vučićevog).

  5. M
    Ne razumem protiv koga ste se zajedno borili, razumem on za Ameriku, a Vi?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.