Hočevar u Uskršnjoj poslanici: Otvarajmo puteve nade deleći mir i radost 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ko misli da silom može ostvariti svoje kraljevstvo, istog momenta će se suočiti sa silinom destrukcije, nesreće i nestajanja, poručio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, u Uskršnjoj poslanici.

Prema rečima Hočevara, ko ne traga za onim što je prioritetno, ubrzo će mu sve postati nesigurno i nekonzistentno, a ko se zadovoljava samo materijalnim posedovanjem i uživanjem, njegovo će „kraljevstvo“ biti kratkog daha.

Budući da smo svi, kao delitelji zajedničke povesti, pozvani na pozornicu istorijskog događanja, i to ne u doba mnogobrojnih, nego u ovo naše doba radikalnih promena, svi smo mnogo snažnije pozvani da
svestranije tražimo Kraljevstvo Isusa Hrista i njegovu pravednost, poručio je Hočevar.

On tvrdi da će nam „samo snaga traganja za Kraljevstvom i njegovom pravednošću nam osigurati i sve ostalo što nam je za život potrebno“.

„Naše traženje će tako postati ono što je oduvek trebalo biti i što uvek i treba da bude: Bogotraženje!“, poručio je Hočevar.

On je ocenio da „ljudsko biće, u čije je srce utisnut pečat žeđi i gladi za večnošću, nikada i nikako – osim demonskom obmanom, ne može pristati na uske ulice zemaljskih boravišta“.

„Isusovo uskrsnuće – temelj i garant našeg preobraženja, potvrđuje jedinstveni smisao životnog puta, da ‘najpre tražimo Kraljevstvo'“, rekao je Hočevar.

Njegova poruka je: Radujmo se i, deleći mir i radost, otvarajmo puteve nade, puteve najradosnije vesti – Hrist je ustao iz mrtvih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari