Humani lanac ishrane: Fondacija Mozzart donirala kombi udruženju Banka hrane Vojvodine 1Foto: Promo/Mozzart

U Srbiji ima oko pola miliona gladnih, a dnevno se baci i do dva miliona kilograma hrane! Ove podatke izneo je predsednik organizacije Banka hrane Vojvodine Srđan Budimčić, na uručenju donacije koja će mnogo olakšati proces distribucije namirnica u ovom humanom lancu ishrane. Fondacija Mozzart drugi put ove godine posetila je Irig, a ovoga puta uručila je ključeve kombija za prevoz paketa.

U plemenitoj misiji smanjenja siromaštva, gladi i rasipanja hrane pomažu im brojne institucije i društveno odgovorne kompanije, pa je od osnivanja organizacije 2021. godine prikupljeno i podeljeno oko 200 tona hrane.

„Fondacija Mozzart nam je u junu donirala frižider za skladištenje hrane i nameštaj za naše prostorije, a sada smo dobili kombi koji će nam pomoći da lakše i brže distribuiramo osnovne životne namirnice našim partnerskim organizacijama, centrima za socijalni rad, Crvenom krstu Vojvodine“, ističe Budimčić.

Banka hrane Vojvodine ima više od 200 partnera, a lista se svakog dana proširuje.

Humani lanac ishrane: Fondacija Mozzart donirala kombi udruženju Banka hrane Vojvodine 2
Foto: Promo

“Veoma smo ponosni na sve što smo ostvarili u prethodnom periodu. Rezultati su fenomenalni, uspeli smo da skupimo 200 tona hrane i nastavljamo dalje našu misiju suzbijanja gladi širom zemlje. Trebalo bi mnogo manje da bacamo hranu, a mnogo više da dajemo, više da doniramo. Hvala Fondaciji Mozzart koja nam je sa nekoliko donacija mnogo pomogla ove godine”, zaključuje predsednik ove organizacije.

Iz Fondacije Mozzart ističu da ih je zatekao podatak o količini hrane koja se baca na dnevnom nivou.

„Banka hrane Vojvodine prepoznala je ovaj problem i znamo koliko ovaj divan tim ljudi, na čelu sa Srđanom, radi važan posao. Podržali smo njihovu plemenitu misiju smanjena siromaštva i gladi i ponosni smo jer znamo da će hrana, zahvaljujući novom vozilu, do nekoliko hiljada ljudi svakog meseca dolaziti jos lakše i brže. Besplatan obrok, ali i topla reč koju dobiju ljudima neizmerno znači“, poručuje Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.