Humanitarka predlaže funkcionere za najveću nišku nagradu “zbog napredovanja u SNS-u” 1Foto: privatna arhiva

Humanitarka Marina Adamović, koja godinama prikuplja novac za lečenje obolele dece u “Banci dobročinstva” u centru grada, predložila je da najveću nišku nagradu “11. januar” dobije gradonačelnica Dragana Sotirovski i još troje visokih gradskih funkcionera koji su “napredovali u Srpskoj naprednoj stranci”.

Ona je u sarkastičnom predlogu precizirala da su stranački napredovali “na predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića, čime im je ukazana velika čast koja sobom nosi i ogromnu odgovornost”.

U obrazloženju predloga je između ostalog navela i propuste ovih funkcionera koji su “doprineli afirmaciji Grada u privrednim, društvenim i drugim oblastima”.

Adamović je predložila da najznačajnije niško priznanje osim Sotirovski dobije i predsednik Skupštine grada Boban Džunić, šef odborniške grupe SNS u Skupštini grada Zvezdan Milovanović i republička poslanica Jelena Žarić- Kovačević.

Sotirovski, Milovanović i Žarić- Kovačević su na poslednjoj Izbornoj skupštini SNS-a izabrani za članove Predsedništva, a Džunić za člana Glavnog odbora stranke.

Adamović je pisani predlog u elektronskoj formi dostavila skupštinskoj Komisiji za nagrade Grada Niša, kojom inače predsedava Džunić.

”Predlog jeste napisan sarkastično. Jer, ovi ljudi jesu napredovali, ali ja ne vidim nikakav napredak u gradu. Posebno me boli kada se nema sluha za pomoć bolesnoj deci, a dešava se u poslednje vreme da su njihova vrata zatvorena, što je i ružno i tužno. Svi smo gledali tu Izbornu skupštinu SNS, za koju je potrošeno ko zna koliko para, i pritom su svi bili bez maske, a naša deca mole da prežive”, rekla je Adamović za naš list.

Adamović je u predlogu navela da se nada da će on biti prihvaćen- budući da su Džunić i Sotirovski članovi komisije koja o tome odlučuje, a da će laureati novčani iznos nagrade preusmeriti “Banci dobročinstva”.

Predlog je završila rečima “Za našu decu!”, koje su bile slogan SNS-a za parlamentarne izbore 2020. godine.

U obrazloženju predloga Adamović podseća na “najznačajniji doprinos gradonačelnice Sotirovski ugledu Grada”, u koje spadaju i preduge rekonstrukcije Tvrđavskog mosta i centralnog Trga kralja Milana, sa spornim ishodom.

Humanitarka predlaže funkcionere za najveću nišku nagradu “zbog napredovanja u SNS-u” 2
foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Poslanica Žarić- Kovačević je, dodaje ona, predložila skupštinskom Odboru za pravosuđe da Ministarstvo pravde ubuduće nema obavezu da objavljuje presude Evropskog suda za ljudska prava, niti da prati njihovo izvršenje.

Ona podseća i da je Zvezdan Milovanović, koji je bio poverenik SNS-a u Nišu od 2016. do maja ove godine, takođe i brat Srđana, čija je korporacija Kopernikus krajem 2018. godine kupila Televizije Prva i O2 (B92), nakon što je prodala svoje podružnice kablovskog operatera državnom Telekomu za skoro 200 miliona evra.

Zvezdan Milovanović je krajem 2019. godine kupio hotel “Srbija” u Niškoj Banji, a kao stranački funkcioner je prekršio Zakon o sportu.

“O sadašnjem predsedniku Skupštine grada znamo svi dovoljno”, navela je ona, dodajući između ostalog da je Džunić, iako je predsednik Komisije za nagrade grada Niša, predložio da Dragan Stojković Piksi dobije nagradu “11. januar”.

Učinio je to nakon što je predsednik Vučić “predao” milion evra reprezentaciji Srbije čiji je Stojković selektor, a koji su, kako je saopšteno, preusmereni zdravstveno ugroženoj deci, dodala je.

Najznačajnija gradska nagrada biće dodeljena na Dan oslobođenja Niša od Turaka, 11. januara sledeće godine.

 

Džunić: Konkurs nije raspisan, predlozi još ne mogu biti dostavljani

Konkurs za dodelu nagrade „11. januar“ još nije raspisan niti objavljen, tako da nijedan predlog nije dostavljen, niti bi mogao biti dostavljen u ovom trenutku, kaže za Danas Boban Džunić, predsednik Skupštine grada i komisije za dodelu nagrada.

 

Dobila “humanitarni” kiosk posle razgovora sa Vučićem

Marina Adamović, koja je zbog bolesti i sama u invalidskim kolicima, prikuplja novac za bolesnu decu i odrasle preko fonacije “Budi human- Aleksandar Šapić”.

Ona je godinama, u kolicima, po različitim vremenskim prilikama, u glavnoj Obrenovićevoj ulici prikupljala novac za obolele.

U decembru 2016. godine dobila je na korišćenje kiosk, “Banku dobročinstva”, u kojoj je nastavila humanitarni rad u nešto boljim uslovima.

Kiosk je dobila par meseci nakon razgovora sa tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem, koji je sa članovima Vlade nekoliko dana boravio u Nišu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari