Humanitarna trka "Trčim za dečji osmeh"u Kameničkom parku za decu bez roditeljskog staranja 1Foto. Pixabay/tookapic

Humanitarna „VPŠ Novosadska trka – trčim za dečji osmeh“ biće održana u subotu, 11. marta u Kameničkom parku u 10 časova.

Cilj manifestacije koju zajednički organizuju Atletski klub „Apatin“ i Visoka poslovna škola strukovnih studija iz Novog Sada je da se prikupe novčana i nematerijalna sredstva (odeća i obuća, igračke i slatkiši) za decu bez roditeljskog staranja koja žive i borave u Sigurnoj dečjoj kući, Svratištu za decu i mlade Novog Sada i u Dečjem selu.

Novčana sredstva prikupljaju se u okviru kotizacije, dok se garderoba, igračke i slatkiši na dan trke mogu doneti u Prijemni centar organizatora u Kameničkom parku.

Prijemni centar otvara se već na dan trke u 9 sati.

Ove godine prijavljen je rekordan broj dece, skoro 600 njih, a ukupno prijavljenih učesnika je oko 1.000.

U okviru manifestacije održaće se dečje trke na 100, 200, 400 i 800 metara, dok se odrasli nadmeću na deonicama od četiri i deset kilometara.

Pravo učešća imaju svi koji se osećaju psihofizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, ali deca moraju biti u pratnji roditelja, trenera ili nastavnika.

Svi koji prođu kroz cilj biće nagrađeni medaljom, zahvalnicom, a pobednici peharima.

Iznos kotizacije za sve dečje trke je 400 dinara, startnina za trku od četiri kilometra je 1.500 dinara, dok je za trku od 10 km 1.700 dinara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari