I dalje nepoznat uzrok požara u kragujevačkoj fabrici „Zastava oružje” 1Foto: Z. S. M.

Uzrok požara koji je sinoć izbio u fabrici „Zastava oružje” još nije poznat, a uviđaj koji sprovode ekipe Policijske uprave Kragujevac i Uprave za vanredne situacije još traje.

Ovo je za Danas potvrdio Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije, koji se nalazi na licu mesta sa Nenadom Miloševićem, komandant Vatrogasno-spasilacke brigade Kragujevac.

Po njihovim rečima, kragujevački vatrogasci su doajavu o požaru dobili sinoć oko 21,20 časova. U gašenju požara je učestvovalo 12 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila.

– Vatra je zahvatila 400 kvadrata krova proizvodne hale objekta broj 31 u „Zastava oružju”. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je zaustavljen i „presečen” čime je spaseno više od 2.000 kvadrata ovog objekta, ističe Kočović.

Požar je ugašen oko 23,30 časova.

U sinoćnjem požaru nije bilo povređenih a po Miloševićevim rečima ekipe kragujevačke vatrogasno spasilačke brigade organizovale su u toku noći protivpožarno dežurstvo pored ugašenog objekta za svaki slučaj da ne dođe do ponovnog požara. Na svu sreću, nije ga bilo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari