Igralište za decu u Zaječaru na meti vandala: Oštećeni ljuljaška i podloga, smeće svuda unaokolo 1Foto: M.S. / Danas

Dečije igralište iza „Matijevića“ u centru Zaječara bilo je na meti vandala. Pokidana je jedna ljuljaška i oštećena je podloga.

Naš sugrađanin kontaktirao nas je zbog, kako on kaže, uništene ljuljaške, kao i podloge, na novom dečjem igralištu kod “Matijevića”, koje je napravljeno pre dve godine.

“Prilikom posete parkiću moja ćerka i ja smo zatekli ni malo prijatan prizor. Parkić koji nema više od par godina je demoliran, pun pikavaca i smeća. Ne budimo bahati”, poručio je Milorad Petrović.

Pored iskidane ljuljaške, oštećene podloge, cigareta i smeće se nalazi svuda po igralištu, što govori o svesti naših sugrađana za ekologijom.

Igralište za decu u Zaječaru na meti vandala: Oštećeni ljuljaška i podloga, smeće svuda unaokolo 2
Foto: M.S. / Danas

Ovo nije prvi put da je ovo igralište za decu meta vandala u gradu na Timoku, pošto je i juna prošle godine, takođe, igralište bilo demolirano, o čemu je pisao lokalni portal Glas Zaječara.

Vandalski pir pojedinih sugrađana se nastavlja. Njihova meta nisu samo igrališta, već i klupe, fasade, kante, sve šta im u tom trenutku smeta.

“Ne znam šta je sa ljudima u našem gradu. Čim se nešto uredi odmah se uništi. Gde su to učili, mislim na takvo vaspitanje. Žao mi je što nadležne službe ne reaguju i ne kazne te ljude koji sve uništavaju. Sve novo se kod nas uništava”, istakao je naš sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Igralište za decu u Zaječaru na meti vandala: Oštećeni ljuljaška i podloga, smeće svuda unaokolo 3
Foto: M.S. / Danas

Dopisnik Danasa iz grada na Timoku, kontaktirao je komunalnu miliciju iz koje su kazali da će obavestiti nadležno preduzeće JKP “Timok održavanje”, o oštećenju pomenutog igrališta za decu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari