"Zašto ovo neko radi?": Igralište za decu u Zaječaru opet meta vandala 1Foto: M. S. / Danas

Dečje igralište iza „Matijevića“ u centru Zaječara opet je meta vandala. Ovog puta pokidane su dve ljuljaške i oštećena je podloga. Pored toga išarana je table sa instrkukcijama za korišćenje.

Jedan od stanara ovog dela grada, koji je želeo da ostane anoniman, kazao je za Danas, da ovo igralište od kada je napravljeno, više puta je bilo meta nesavesnih građana.

“Zaista mi nije jasno, zašto ovo neko radi. Ovde dolaze deca. Provode vreme. Igraju se. Šta nekome znači da pokida lance ljuljaške, i da uništi podlogu? Zašto to neko radi?”, ljutito pita naš sagovornik.

"Zašto ovo neko radi?": Igralište za decu u Zaječaru opet meta vandala 2
Foto: M. S. / Danas

Pored iskidanih ljuljaška, oštećene podloge, cigareta i smeće se nalazi svuda po igralištu, što govori o svesti naših sugrađana za ekologijom.

“Zašto im smeta table? Šta je ona lose učinila? Ovo više nema smisla. Kakvi su to ljudi?”, upitao je on.

Ovo nije prvi put da je ovo igralište za decu meta vandala, pošto je i juna prošle godine, takođe, bilo demolirano, kao i juna ove godine o čemu je Danas već pisao.

"Zašto ovo neko radi?": Igralište za decu u Zaječaru opet meta vandala 3
Foto: M. S. / Danas

Dopisnik Danasa, kontaktirao je komunalnu miliciju iz koje su kazali da će obavestiti nadležno preduzeće JKP “Timok održavanje”, o oštećenju pomenutog igrališta za decu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari