Imovina Javnog preduzeća Somborske novine teško da vredi više od 10.000 evra, početna cena na aukciji bila je 694.000 dinara, a list je prodat za ravno 21.000.000 milion dinara. Kupac je konzorcijum iz Novog Sada, kojeg je predstavljao Nenad Rončević, a u trci su bila još dva kupca.

Imovina Javnog preduzeća Somborske novine teško da vredi više od 10.000 evra, početna cena na aukciji bila je 694.000 dinara, a list je prodat za ravno 21.000.000 milion dinara. Kupac je konzorcijum iz Novog Sada, kojeg je predstavljao Nenad Rončević, a u trci su bila još dva kupca. Konzorcijum kojeg je predstavljao Slobodan Jerković, nekadašnji glavni i odgovorni urednik, sada novinar ovog lista u trci je bio do iznosa od 20.000.000 dinara, a poznati košarkaš Željko Rebrača, odnosno njegov predstavnik, odustao je na iznosu od 7.000.000 dinara. Konzorcijum zaposlenih u Somborskim novinama nije učestvovao na aukciji, jer je procenjeno da sredstvima kojima raspolažu nemaju nikakve šanse. Zanimljivo je da su Somborske novinare privatizovane 28. maja, na svoj rođendan, jer se list pojavio na taj dan davne 1954. godine.
Jovan Borović, direktor JP Somborske novine, ističe da je cena izuzetno visoka, što je potvrda da je ovaj list svojevrsni brend Sombora. Jovan Sedlanov, predsednik sindikata Nezavisnost u Somborskim novinara kaže da je list dobro pozicioniran na tržištu, što je i ocena rada petnaestoro zaposlenih, da od 2000. godine nije na budžetu, te da od privatizacije očekuje dalji napredak novina. Dolazak novog vlasnika očekuje se do kraja sedmice, pa će se više znati o daljem radu ovog lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari