In memoriam: Žarko Ristić, dugogodišnji novinar iz Niša 1Žarko Ristić: Foto UNS/ privatna arhiva

Dugogodišnji novinar i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Žarko Ristić preminuo je 8. maja posle duge i teške bolesti, saopštilo je ovo udruženje.

Žarko Ristić je rođen 1959. godine u Postojni u Sloveniji, a životni i radni vek je proveo u Nišu. Tu je i završio gimnaziju „Stevan Sremac“, a posle i školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo.

Prve novinarske korake napravio je u niškim omladinskim listovima i Radio Nišu.

Radio je kao dopisnik Borbe, Blica i Tanjuga i saradnik portala Niške vesti.

Od 1990. godine je bio dopisnik informativnog lista „Pruga“ u kojem je ostao do 2019, kada prelazi u Medija centar „Infrastrukture železnice Srbije“.

Gotovo trideset godina, Ristić je izveštavao o zbivanjima u Niškom železničkom čvoru.

“Železničari iz Niša, Zaječara, Leskovca i drugih mesta sa južne pruge ga se rado sećaju jer je stalno bio uz njih, prateći ne samo rad nego i život železničkih radnika i njihovih porodica. Stizao je svuda i na svako mesto, uvek pokazujući svoju vedru narav. Nekada vozom, a najčešće biciklom stizao je i do najudaljenijih kutaka Niškog železničkog čvora”, naveo je UNS.

Ipak, dodaje se, nije beležio samo lepe trenutke na železnici, jer je “niz njegovih članaka i izveštaja” vezan za NATO bombardovanje 1999. godine, kada su stradali i vozovi, a putnici gubili živote.

Novinar Ristić sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari