Infektolog: Nivo zaraznosti korona virusa visok, skoro kao kod malih boginja

Ostavite komentar


  1. Na pitanje da li onaj ko se izleči od korona virusa znači da više ne može da oboli od te bolesti, Milošević je rekla: „videćemo“.

    Za ovaj odgovor treba da dobije Nobelovu nagradu.

  2. Ovo je notorna materijalna neistina. Covid19 ima R0 maksimalno do 3.9, zauške imaju R0 od 4 do 7, a male boginje u proseku oko 15. Corona je bar 4 puta manje zarazna od malih boginja. Da li je u pitanju elementarno neznanje ili namerna obmana to ne znam.

    1. Cak je i jedan od rezimskih lekara, Tiodorovic, pre dan-dva izjavio da je zarazavanje boginjama gotovo nemoguce izbeci – 10/10 a kod ovog virusa nije tako, 2/10 ili 3/10.

  3. Zasto to nije testirano zimus kad su se ljudi javljali lekaru u sezoni gripa?
    Jos 2 nedelje xaxaxa
    Narod se vise plasi njih i umanjenu ljudskih prava nego virusa.
    A ti Evropo cuti…drzati coveka u izolaciji protiv svoje volje 21 vek.
    Hajde ta vakcina pa nek se ispricaju od vlade do struke i nek budu zasticeni da slobodni mogu da se krecu. Nadamo se da eu nece okrenuti ledja.
    Prolece, decu zatvorili, SVESNO unistavanje mladosti od struke.
    Jos 2 nedelje

  4. Doktorka je večeras na RTS-u jako lepo izgledala i nastup joj je bio vrlo odmeren i profesionalan. A generalno deluje kao veoma ozbiljan i ambiciozan lekar koji je spreman da još mnogo uči. Nadam se da će čitati ovaj portal i videti ovaj komentar pa joj šaljem srdačne pozdrave i želim uspeh u radu.

  5. Videcemo, ne znamo jos, mozda, nismo sigurni, moguce je… sve odgovori ‘stucnjaka’ i ‘struke’. U sigurnim smo rukama. Bar soping u Milanu nije sporan.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.