Informatički dan za zrenjaninske srednjoškolce 1Kolika ćr biti školarina: foto: privatna arhiva

Zrenjaninski IKT klaster u petak 13. maja od 13 časova organizuje IT info day. Događaj je namenjen profesionalnoj orijentaciji srednjoškolaca, pre svega maturantima IT odeljenja u zrenjaninskim srednjim školama ali i svim drugim zainteresovanim srednjoškolcima.

IT info day održaće se u Startit centru Zrenjanin.

– Organizacijom događaja ove vrste, Zrenjaninski IKT klaster teži da predstavi srednjoškolcima mogućnosti za nastavak školovanja na studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija, zatim da predstavi atraktivna zanimanja u IT sektoru, kao i sam rad u IT kompanijama i njihovo funkcionisanje, kaže Renata Ilić iz IKT klastera.

Zaintresovani srednjoškolci moći će da se upoznaju sa studijskim programima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin“  i Visoke tehničke škole strukovnih studija a biće organizovana i panel diskusija čija je tema razlike i sličnosti između radnih pozicija u IT sektoru.

Na panelu će govoriti  Mihajlo Radmilović iz kompanije Vega IT, Milica Knežević, predstavnica kompanije Levi9 i Nikola Pena, u ime kompanije Consulteer.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari