Inicijativa građana za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi

Ostavite komentar


  1. Pre će biti da su njihove kuće na metohu Cetinjskog manastira, tako da je bolje da se pokrinu ušima.

  2. Molim vas da koristite navodnike. Ne može se „vratiti“ zgradu sagrađenu ne znam prije koliko vijekova nevladinoj organizaciji koju je 1997. osnovao čovjek (vjerovatno mitoman), svještenik od samo 9 godina ranije, koji je jednog dana ustao i sebi proglasio vladikom. Podsjećam vas da je 1920. godine, integracijom crnogorske mitropolije u SPC-u, cijelo sveštenstvo Crne Gore postalo član ujedinjene crkve bez ikakvog protivljenja. Iz toga SPC izvodi svoj legitimitet u Crnoj Gori, koliko god bila antipatična, i ne može se staviti na isti nivo kao CPC. To da bi Srpska pravoslavna crkva danas trebala očistiti svoje dvorište istina je, slažem se, ali je sasvim druga priča. Hvala vam.

  3. Da bi se nekome nešto vratilo, taj mora da je već bio vlasnik
    onoga što mu se vraća ! Kada je to CPC bila vlasnik Cetinjskog
    manastira, starog nekoliko vekova ?! Samo da podsetim, CPC
    postoji dvadesetak godina, kada je osnovana kao nevladina organizacija !

Ostavite komentar


Društvo

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni "Dedinje" 10

Obeležen Dan Garde Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“

Dan Garde Vojske Srbije obeležen je danas u kasarni "Dedinje", povodom 6. maja 1830. godine kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović rekao je na svečanosti da ta jedinca predstavlja "važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja".

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.