Inspektor sa osećajem za biznis 1Printscreen Youtube

Prema poslednjoj prijavi imovine podnetoj 8. novembra 2018. godine Agenciji za sprečavanje korupcije, predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović poseduje po polovinu vlasništva nad dva dvosobna stana od po 60m2, kao i 1/2 poslovnog prostora površine 87m2.

Vlasnik je kuće površine 131m2, placa oko kuće (2,46ha) i poslovnog prostora površine 60m2. Prema podacima dostupnim u registru Agencije za sprečavanje korupcije prvi čovek majdanpečke opštine nema depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijskim organizacijama i ne koristi stan za službene potrebe.

„Imam samo jedan stan 60 metara kvadratnih, a ne dva. Jednu polovinu stana stekao sam nasledstvom, a drugu polovinu stana sam kupio od sestre, tako što sam podigao kredit od poslovne banke koji i dan danas otplaćujem, u tom stanu i živim, kaže Popović .

Lokal od 60m2, prema njegovim rečima, kupljen je iz kredita poslovne banke 2007. godine i otplaćen je u potpunosti.

„Taj lokal izdajem. Zakup je 30.000 dinara mesečno, izdajem ga od kada sam ga kupio, od 2007. godine. Sam je sebe otplatio. Polovina drugog lokal od 87m2 je kupljen je i rekonstruisan zajedničkim ulaganjem sa suvlasnikom, objašnjava predsednik Opštine Majdanpek.

Kuća koja se spominje je u zaseosku Oreškovica i kupljena je, prema njegovim rečima, kreditom koji otplaćuje i pod hipotekom je.

„Svu imovinu koju imam, stekao sam pre stupanja na funkciju predsednika opštine 2018. godine. Sve sam uredno prijavio prilikom stupanja na funkciju. Što se imovine tiče nemam više šta da dodam , rekao je u izjavi za Danas predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović.

Dragan Popović je kao kandidat grupe građana, neposrednim izborom 2004. godine, prvi put izabran za predsednika Opštine Majdanpek.

Na sledećim izborima bio je kandidat Demokratske stranke, kao i na vanrednim lokalnim izborima 2014. kada su demokrate u Majdanpeku postigle jedan od najboljih rezultata na lokalu osvojivši osam od 31 odborničkog mandata.

Razrešen je u julu 2013. godine, formiranjem nove vladajuće većina koju čine odbornici SNS, SPS, SDPS, PUPS i grupe Preokret.

Popović je bio na čelu opštine Majdanpek neprekidno od 5. oktobra 2004. do 19. jula 2013.godine.

Prema prijavi imovine 17. juna 2014. godine, Popović je kao policijski službenik MUP (PU Bor – PS Majdanpek) od 19. jula 2013. imao mesečnu platu od 64.000 dinara, a do razrešenja sa funkcije predsednika Opštine mesečno je zarađivao 116.161,64 dinara.

Tada je u vlasništvu imao poslovni prostor od 54 m2 koji je stekao kupovinom, kao i štikliranu stavku – depoziti i štedni ulozi u bankama i drugim finansijskim organizacijama.

Na poslednjim lokalnim izborima, održanim u septembru 2018. godine, Dragan Popović je bio drugi na listi SNS, odmah iza, tog trenutka, aktuelnog predsednika opštine Dejana Vagnera.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari