Institut za reumatologiju dobio novog direktora posle protesta zaposlenih i smene dr Gorana Radunovića 1foto FoNet Ana Paunković

Vlada Srbije imenovala je Predraga Ostojića, specijalistu reumatologije za vršioca dužnosti direktora Instituta za reumatologiju. Odluka Vlade doneta je na jučerašnjoj sednici, a neposredno pre toga doneto je rešenje o razrešenju direktora prof. dr Gorana Radunovića.

Obe odluke objavljene su u Službenom glasniku.

Odluci Vlade Srbije prethodilo je više protestnih okupljanja zaposlenih koji su zahtevali smenu direktora. Oni su na protestima tvrdili da Radunovića zanima isključivo lična korist, da radnike koji se protive načinu na koji vodi ustanovu naziva „politikantima“, a da je on, svim onim što je učinio u prethodne tri godine „umrljao i ukaljao obraz svim zaposlenim“, pokušavajući na svaki način da ih dezavuiše.

Kako su isticali zaposleni koji su protestovali, Radunović se bahato ponašao, ulazio u radne prostorije, plašio sestre i tehničare, tražio od njih da odmah pišu nekakve izjave.

Radunović je javno demantovao njihove tvrdnje ističući da se radi o grupi štrajkača koja njegovu smenu traži iz tendencioznih i izmišljenih razloga. On je naglasio da se sve zasniva na zahtevima koji idu u ličnu korist štrajkača koji svoje interese mesecima pokušavaju da sakriju pod maskom navodnog mobinga i sa ciljem izmišljene dobrobiti pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari