Instrastrukture železnice Srbije apelovale na učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju 1Pruga, ilustracija Foto: Pixabay/Fotoworkshop4You

Instrastrukture železnice Srbije ponovo su danas apelovale na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, pošto je u sredu uveče u mestu Laćarak automobil podleteo pod putnički voz, koji je saobraćao iz smera Šida.

Automobil marke „mazda infiniti“ pokušavao je da pređe preko pruge iako su rampe bile spuštene i tom prilikom podleteo je pod putnički voz, a samo zahvaljujući velikoj sreći, u ovom sudaru nije bilo povređenih, ni nastradalih osoba, navodi se u saopštenju železnica.

Putni prelaz je u trenutku nesreće bio ispravan i nesmetano funkcionisao, a rampe su bile spuštene.

Putni prelaz u Laćarku je obezbeđen najsavremenijom opremom – automatskim polubranicima, svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i znakovima vertikalne drumske signalizacije.

U ovom vanrednom događaju, polomljen je desni polubranik na putnom prelazu.

Instrastrukture železnice Srbije imale su uvid u policijski izveštaj o saobraćajnoj nesreći, a vozač automobila, starosti 38 godina, priznao je odgovornost za izazvanu saobraćajnu nezgodu.

Polomljena rampa na putnom prelazu zamenjena i putni prelaz vraćen u redovno stanje u 21.20 sati, putnički voz koji je učestvovao u udesu nastavio je dalju vožnju uz kašnjenje od 66 minuta, a oštećeni automobil uklonjen je sa putnog prelaza čime je omogućeno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari