IRKA: Hapse se ljudi koji se leče kanabisom

Konferencija "Hapšenje teško obolelih pacijenata koji se leče kanabisom"

Ostavite komentar


  1. Posle velike nesrece u kojoj sam ostao invalid a potom bez posla bilo je pitanje dali cu da pijem bensedine ili cu da konzumiram kanabis. Odlucio sam se za ovo drugo i nisam se prevario jer i moji najblizi su videli da nisam vise depresivan vec sasvim suprotno. Podigao sam se iz kreveta i poceo da radim te neke sitne poslove oko kuće,poceo opet da se socijalizujem sa ljudima…. Problem nije nestao,ja sam i dalje tesko pokretan ali u glavi ja vise nemam tih problema. Nadam se da ce nasa drzava u skorije vreme poceti da resava to pitanje al nisam optimista.

    1. Prijatelju. Postoji bar 500 ozbiljnih naucnih studija. Ne budi lenj, proguglaj, nadji ljude putem fejsa, porazgovaraj, uveri se !

    2. Da, postoji dosta. Potraži, na primer, radove o uticaju aktivnih sastojaka kanabisa na RNK ćelija raka i drastično usporavanje rasta tumora. Da ne bude zabune, informacije tražiš na poznatim univerzitetima i u njihovim naučnim radovima – dakle, ne pričam o medijima i populističkim člancima. Dosta uspešno se koristi i u otkanjanju simptoma epilepsije, čak i kod dece (ulje).

  2. Kanabis nije lek, to je opijat. U medicinske svrhe u kontrolisanim uslovima i pod dtručnim nadzorom koristi se ulje kanabisa. Treba narodu reći da kanabis i ulje ne koriste lečenju nego dluže za ublažavanje tegoba bolesti i redovnim kotišćenjem izazuvaju zavist a nema medicinskog utiuticaja na osnovnu bolest.

    1. Cista budalastina. I te kako ima uticaj na osnovnu bolest, samo je pitanje koja je to bolest i u kom je stadijumu. Naravno, nemaju svi iste rezultate, neko se izleci, neko ne, ali zasto braniti ako pomaze makar i jednom coveku ???

    2. Da si organsku hemiju učio duže od osnovne škole, znao bi hemijski sastav i mehanizme delovanja THC-a i CBD-a. Isto tako bi znao da zbog načina vezivanja za organizam, kanabis hemijski ne može da izazove zavisnost – za razliku od nikotina ili alkohola. Dakle, nazad u srednju školu na časove organske hemije.

  3. Leči rak, leči tumore, leči ovo, leči ono, leči sidu… Dete umire a oni to koriste za propagiranje narkomanije. Lopatom bih ja sve to.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 7

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.