Iskliznule tri NIS-ove cisterne sa gasom na barskoj pruzi, nema opasnosti tvrde iz Srbija kargo 1Foto: Julijana Patarčić/Danas

Između Kalenića i Požege iskliznule su tri cisterne sa po jednom osovinom tovarene gasom. Nema prevrtanja cisterni i nema opasnosti po stanovništvo i okolinu, saopštava „Srbija kargo“.

U 1:06 časova, na delu barske pruge između Kalenića i Požege, došlo je do iskloiznuća tri cisterne, sa po jednom osovinom, tovarene gasom.

Na licu mesta se nalaze vatrogasne službe i pripadnici MUP-a, koji obezbeđuju mesto akcidenta, do dolaska stručnih službi NIS-a, u čijem su vlasništvu cisterne, a koje će obaviti pregled ventila.

„Nije bilo prevrtanja cisterni i nema opasnosti po stanovništvo i životnu sredinu. Kompozicija je saobraćala iz Pančeva za Čačak i u svom sastavu imala osam vagon cisterni, od kojih su iskliznule poslednje tri od lokomotive“, navodi se u saopštenju „Srbije kargo“.

Zajednička železnička komisija „Infrastrukture železnica Srbije“ i „Srbija kargo“, se takođe nalazi na mestu vanrednog događaja i čekaju dozvolu za pristup, kako bi se obavio uviđaj i utvrdio uzrok ovog akcidenta.

Usled ovog vanrednog događaja, na ovoj deonici pruge saobraćaj je trenutno u prekidu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari