Ispitivanje javnog mnjenja: Podrška Bajdenu na gotovo najnižem nivou od početka mandata 1Foto: EPA-EFE/BAY ISMOYO / POOL

Popularnost američkog predsednika Džoa Bajdena pala je na gotovo najniži nivo od početka mandata, što ukazuje da će imati velikih problema na predsedničkim izborima za nešto manje od godinu dana, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnjenja, koje su sproveli Rojters i Ipsos.

Trodnevna anketa, koja je završena u nedelju, pokazala je da samo 40 odsto ispitanika podržava Bajdena, što je jedan procenat više nego prošlog meseca.

Očekuje se da će se u novembru naredne godine Bajden na izborima ponovo suočiti sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, koji će gotovo sigurno biti kandidat Republikanaca.

Anketa je pokazala da Amerikanci vide ekonomiju, kriminal i imigraciju kao glavne probleme sa kojima se suočava zemlja, a upravo zbog toga su Tramp i drugi republikanci kritikovali Bajdena. Da je ekonomija najveći problem smatra 19 odsto ispitanika, 11 odsto navodi da je to imigracija, a 10 odsto misli da je to kriminal.

Bajdenov rejting ne prelazi 50 odsto od sredine 2021. godine, a poslednjih meseci je blizu najnižeg nivoa podrške od 36 odsto, koliko je imao sredinom prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari