Ispred prostorija NDNV u Novom Sadu ostavljeni uvredljivi plakati organizacije "Konzervativni pokret Naši" 1Foto: Shutterstock/Aleksei Riazantsev

Ispred prostorija Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) na Spensu u Novom Sadu, danas su ostavljeni plakati desničarske organizacije „Konzervativni pokret Naši“, kojima se to udruženje targertira kao „peta kolona Vojvodine“.

Na plakatima, koji su zalepljeni i u centru Novog Sada, pored logoa portala Autonomija i NDNV, nalazi se i logo Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Tu su i portreti političara Bojana Pajtića, Nenada Čanka, Bojana Kostreša, Borislava Novakovića, Aleksandra Odžića i Brajana Brkovića.

Na plakatu su i novinar Daško Milinović, ali i nekadašnji ustaški poglavnik Ante Pavelić.

To ekstremističko udruženje desničara poslalo je 15. marta na zvaničnu adresu NDNV pretnju, optužujući NDNV i Autonomiju da su „strani plaćenici“, da vode „medijski rat protiv Srbije i Rusije“ i da „promovišu ukrajinski neonacizam“.

Koalicija za slobodu medija tražila je tada da se hitno istraže pretnje.

Nešto kasnije, isto udruženje je u ulaz zgrade redakcije lista Danas ubacilo letke sa logoima tog lista, Nove S i N1, uz fotografije pojedinih lidera opozicije, Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari