Istina o saradnicima i državnim zločinima ostaje blindirana u BIA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da nema nameru da otvori tajna dosijea uprkos zahtevima evropskih institucija

Ostavite komentar


  1. Da li neko zna, ima ideju, zašto te dosijee nije otvorila demokratska vlada dok je bila na vlasti.

    1. Pa da je pokazala sklonost ka otvaranju istih ne bi bila dovedena na vlast ta demokratska vec neka druga demokratska stranka…

  2. Otvaranjem ovih dosijea započelo bi novo razdoblje u Srbiji i mnogi koji su bili ili su trenutno u vlasti dobili bi zaslužene kazne a narod istinu ko je i za čije pare radio. Nekome nije u interesu da država postane stabilna i sa razvijenom demokratijom.

    1. SPO traži otvaranje dosijea već 30 godina. Uz to u Skupštini od 2004. stoji predlog zakona koji su podneli poslanici te stranke a koji je urađen u saradnji sa našim vrhunskim pravnicima i instituma. I? Niko neće ni na dnevni red da stavi. Eto odgovora kada ćemo u EU. Kada o zakonima Srbije budu odlučivali poslanici koji gledaju interes razvoja države a ne partijske i vođine interese.

  3. Jedina stranka koja se od osnivanja zalaže za otvaranje dosijea službi je SPO i njen lider Vuk Drašković. To je i normalno jer su oni najviše trpeli teror vlasti i službi u okviru njih. Nije bilo dobre volje ni kod DOS-a ni kod aktuelne vlasti što potvrđuje tezu da su i jedni i drugi sa puterom na glavi. Zato je SPO razapet na krst srama od svih vladajućih struktura jer su svesni da njihova veća snaga bi konačno dovela do otvaranja dosijea.

  4. Citajuci roman Ljudmile Ulicke ‘Jakovljeve lestve’ procitao sam da je junakinja ovog romana, u otvorenim arhivima NKVD-a u dosjeu svog dede prognanika, pronasla podatak da ga je sin, nje otac, denuncirao NKVD-u.Istina koja ju je jako zabolela.A sta mislite sta bi sve kod nas isplivalo?

  5. Nikad nećemo biti država u pravom smislu reči dok ne otvorimo arhive. Država svojim pravnim sistemom vaspitava građane, stavlja ih u odredjeni-psihološki, moralni, filozofski kalup. Krivične sankcije pre svega tome i služe kao i uostalom ceo pravni sistem. Otuda i otvaranje arhive služi ovom cilju da podupre pravni sistem pravdom koja i služi da usmeri građane određenim vrednostima „generalno“ gledano.

  6. Kad otvore dosijee u SAD,Engleskoj,Nemackoj,Albaniji,Austriji,Hrvatskoj,Sloveniji,itd javite se tada i mi cemo

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.