Istorijski arhiv Kikinde pokloniće knjige školama 1Foto: Kikindske

Istorijski arhiv Kikinde pokreće akciju „Knjiga na dar“,  kojom je planirano da se svim osnovnim i srednjim školama na području grada Kikinde uruče knjige koje ova institucija kulture izdaje.

Akciju počinje u četvrtak, 9. februara, posetom OŠ “Jovan Popović” gde će zapsoleni iz Arhiva KIkinde uručiti zmeđu 40 i 50 naslova.

„Na ovaj način želimo sa obogatimo školske biblioteke našim izdanjima. Svim gradskim osnovnim školama namenili smo izdanja Istorijskog arhiva. To će, dakle, biti knige istorijske sadržine, preciznije rečeno iz lokalne istorije“, rekao je za kikindske medije Srđan Sivčev, direktor Istorijskog arhiva Kikinda.

Drugi krug akcije “Knjiga na dar” obuhvatiće seoske osnovne škola. Potom će Istorijski arhiv, na identičan način, obogatiti biblioteke četiri srednje škole.

Istorijski arhiv Kikinde čuva istroijsku građu iz perioda od 1747. do 2011. godine, a pisana je na srpskom, mađarskom, nemačkom i latinskom jeziku.

Dvanaest fondova građe kategorizovani su kao kulturno dobro od izuzetnog značaja, a 26 kao kulturno dobro od velikog značaja.

Više vetsi iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari