Istraga protiv Zvicera pokrenuta u BiH 1Foto: MUP Srbije

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a podnijeli su izvještaj Tužilaštvu BiH protiv četiri osobe zbog organizovanog kriminala u vezi sa pokušajem teškog ubistva. Dokument sadrži imena Radoja Zvicera i Darka Eleza, prenosi sarajevsko „Oslobođenje“.

Izvještaj je podnesen protiv R. Z., D. E., M. M., te još jedne nepoznate osobe.

Nezvanično, radi se o Darku Elezu i Radoje Zviceru, vođi Kavačkog klana koji su pokupšali ubiti Ognjena Orašanina koji je uspio izbjeći hapšenje u akciji Šakal koja je izvedena prije dva dana.

Motiv je navodno pripadnost suprotstavljenim klanovima.

Oni se sumnjiče da su po prethodnom dogovoru i planu nabavili i ispod vozila koje je koristio Orašanin postavili eksplozivnu napravu, u namjeri da je aktiviraju u trenutku kada se on bude nalazio u vozilu, prenosi RTCG.

Tužilaštvo BiH je kao članove Orašaninove grupe označilo Kemala Bukvu, Zorana Buhaća, Sašu Karadžića i Željka Dangubića koji su uhapšeni u akciji Šakal. Za njih je od Suda BiH zatražen pritvor i to zbog opasnosti od bjekstva, ometanja istrage, prikrivanje dokaze, kao i da bi mogli uticati na svjedoke te ponoviti krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari