Istraga za ubistvo porodice Đokić proširena na još dvojicu osumnjičenih 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Više javno tužilaštvo u Nišu danas je donelo naredbu o proširenju istrage protiv još dvojice osumnjičenih za brutalno ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25) iz Aleksinca, koje se dogodilo pre mesec dana u ataru aleksinačkog sela Moravac.

Istraga će biti proširena protiv braće K. M. (40) i A. M. (39), iz sela Moravac, koji se terete za krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 11 Krivičnog zakonika.

Prema ovom članu, osobama koje su “sa umišljajem lišile života više lica” preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Braća K.M. i A.M. danas su saslušani u VJT, a Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana.

Osumnjičeni K.M. i A.M. su od ranije poznati policiji.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu sinoć je odredio pritvor od 30 dana Goranu Dž. (59) i njegovim sinovima Milanu Dž. i Stefanu Dž, inače bliskim rođacima porodice Đokić, kako bi se sprečio njihov uticaj na svedoke koje treba ispitati, a i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se sumnjiče i koje je uznemirilo javnost.

U sinoćnom saopštenju niškog VJT navodi se da su njih trojica osumnjičeni za izvršenje krivičnog dela teškog ubistva iz člana 114. stav 1. tačka 11. Krivičnog zakonika.

Prema izvorima bliskim istrazi, Goran Dž. je priznao krivicu, a pritom optužio K.M. i A.M. za učešće u zločinu.

Izvori bliski istrazi su kazali da je motiv za trostruko ubistvo najverovatnije koristoljublje, a da je oko 43.000 evra, koji su pripadali Goranu Đokiću, pronađeno u dvorištu kuće jednog od sinova Gorana Dž.

Prema navodima dela medija, Goran Dž. je navodno povremeno prao automobil ubijenog rođaka, te tako viđao sef sa novcem koji je on držao u automobile.

Tela Gorana i Gordane Đokić, kao i njihove ćerke Lidije, pronađena su 2. oktobra u ataru aleksinačkog sela Moravac, nakon što su spaljena i zakopana, a njihov, takođe spaljeni “folksvagen pasat“ pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Iz niškog Zavoda za sudsku medicinu saopšteno je da je obdukcijom utvrđeno da su svi ubijeni iz vatrenog oružja, pa spaljeni.

Poslednji put su viđeni 26. septembra uveče u selu Žitkovac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, trag im se gubi u toku noći, a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra uveče.

Đokići su, inače, držali menjačnicu u Aleksincu, a pre dve godine, po tvrdnji poznanika, prodali su kuću “za više od 100.000 evra”, kako bi Lidiji kupili stan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari