Istraživanje TIMSS: Većina đaka četvrtog razreda ima nizak nivo znanja iz matematike

Ostavite komentar


  1. „Istraživanje je pokazalo da učenici koji imaju u kući više resursa kao što su kompjuter, knjige, sobu, dobra internet veza, postigli su mnogo veće dostignuće u odnosu na učenike koji imaju malo resursa. Ista je situacija i sa đacima u gradskim i seoskim sredinama, gde ona u gradskoj sredini imaju bolja postignuća.“
    Važan „resurs“ koji nije pomenut su i privatni časovi ili tutorstvo od strane roditelja, rođaka…Gradivo je u osnovnom školovanju preopširno i loše objašnjeno. Udžbenici su pisani za odrasle, a ne za decu tog uzrasta. Gradivo treba sažeti i mnogo više časova posvetiti uvežbavanju naučenog. Tako nećemo imati decu koja polupismena izlaze iz ciklusa osnovnog obrazovanja, sa užasnim rukopisom i nesposobnošću da tačno pomnože ili podele dva malo veća broja.

  2. za dualno obrazovanje. Jednom rukom da prave auto gume , a drugom da motaju kablove. Nema potrebe za logičkim razmišljanjem i znanjem – neko će im već reći koji broj na glasčkom listiću da zaokruže. Veruje li neko da je ovo slučajnost??? Tugo naša!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.