Italijanska kompanija „Uniplast“ zakupila je poslovni objekat površine 2.200 kvadrata u okviru preduzeća „Pobeda-Holding a.d.“ u Petrovaradinu, u kojem bi do kraja godine trebalo da započne proizvodnju plastične folije.


Ugovor o zakupu na tri godine potpisali su direktor preduzeća „Pobeda-Holding“ Jadranko Protić, i vlasnik kompanije „Uniplast“ Domeniko Lakuratolo, koji je u Srbiji osnovao privredno društvo „International Plast“, za proizvodnju ambalaže od plastike.

Italijanski „Uniplast“, na čijem dolasku VIP fond intenzivno radi poslednjih godinu dana, planira da investira dva miliona evra i do kraja oktobra završi montiranje mašina, nakon čega bi trebalo da započne proizvodnja u kojoj će raditi 30 radnika, koji će najpre proći obuku.

Prema rečima Domenika Lakuratola, celokupna proizvodnja namenjena je izvozu, za sada samo u zemlje Evropske unije, ali ova kompanija namerava da u budućnosti proširi proizvodnju i izvozi robu i u Rusiju, s obzirom na Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Rusije, koji omogućava bescarinski ulaz velikog broja proizvoda sa srpskim poreklom na veliko tržište Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari