Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović počeo je juče ujutru u pritvoru štrajk glađu do ispunjenja zahteva da mu se omogući pravo na odbranu sa slobode ili bar prebacivanje u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici, kao i da se uvaže garancije Vlade Srbije, saopštila je SDP.


Ukoliko državni vrh Srbije ne „iskoristi sve mogućnosti”, da se ispune ovi zahtevi, SDP upozorava da će „u narednim danima preduzeti političke poteze koji se možda neće složiti sa njenom političkom agendom u okviru sprovođenja Briselskog sporazuma, ali da za to nećemo snositi odgovornost”.

I penzionisani oficir MUP Srbije Dragoljub Delibašić ostaje zatvoru još dva meseca po jučerašnjoj odluci sudije Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici zbog „opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, saopštio je Euleks.

Specijalne jedinice KPS „Rosu” juče su izvršile upad u srpske institucije u Štrpcu i pretresle srpske kuće i na Brezovici i u selu Gotovuša, prenose agencije. Rezultat akcije je petoro uhapšenih – četiri pripadnika KPS i lokalni šumar, svi srpske nacionalnosti. Nekoliko stotina Srba i porodice uhapšenih održali su juče protest i najavili nove narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari