Ivković: Demokratama porodične tragedije politički poeni 1Foto: MUP

Jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova je borba protiv nasilja u porodici i ministar je formirao posebno odeljenje u Upravi kriminalističke policije koje se bavi isključivo porodičnim nasiljem, saopštila je danas članica Predsedništva SNS.

U pisanoj izjavi koji je medijima dostavila SNS, Biljana Popović Ivković je optužila demokrate da koriste tragedije ubijenih žena kako bi stekle neki politički poen u društvu.

Iznosi se i ocena da je „sramotno je kada lekcije drže oni koji, dok su bili na vlasti, nijednim postupkom nisu pokazali želju da reše problem porodičnog nasilja, koji je tada bio sveprisutan i besomučno zataškavan“, izjavila je Popović Ivković.

„Za razliku do predstavnika Demokratske stranke, koji se i danas, kao i tada, jedino bave političarenjem, aktuelna vlast predvođena Srpskom naprednom strankom je poslednjih godina donela niz mera kako bi rešavanje ovog društvenog problema pomerilo sa mrtve tačke“ stoji u pisanoj izjavi.

Popović Ivković podseća da je Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, donelo i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji je osnažio žrtve da prijave nasilnike.

Ukazuje i na to da je za 11 meseci primene Zakon o sprečavanju nasilja u porodici izrečeno skoro 23.000 hitnih mera udaljenja nasilnika iz stana i zabrane da kontaktira žrtvu.

„Ministar Stefanović je takođe formirao i Radnu grupu za borbu protiv nasilja u porodici u MUP-u, koju čine pripadnici Direkcije policije i predstavnici nevladinih organizacija, koji se redovno sastaju, kako bi se došlo do rešenja ovog društvenog problema, stoji u pisanoj izjavi.

Popović Ivković je reagovala na primedbe Demokratske stranke da vlast ne čini dovoljno u sprečavanju i prevenciji porodičnog nasilja a povodom najnovijeg zločina u Kosijeriću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari