Poslepodnevni bilateralni razgovori u cilju normalizacije odnosa između Severne Koreje i Japana iznenada su otkazani, čime je sudbina pregovora stavljeni u čekaonicu pakla. Severnokorejski zvaničnici odbili su da se vrate razgovorima i ignorisali zahteve Japana da Pjongjang reši pitanje otetih japanskih građana pre pokušaja da se normalizuju odnosi između dve zemlje, izjavili su japanski zvaničnici.

Poslepodnevni bilateralni razgovori u cilju normalizacije odnosa između Severne Koreje i Japana iznenada su otkazani, čime je sudbina pregovora stavljeni u čekaonicu pakla. Severnokorejski zvaničnici odbili su da se vrate razgovorima i ignorisali zahteve Japana da Pjongjang reši pitanje otetih japanskih građana pre pokušaja da se normalizuju odnosi između dve zemlje, izjavili su japanski zvaničnici. Japanski predstavnik na razgovorima Koiči Haraguči izjavio je da normalizacija odnosa neće biti moguća sve dok to pitanje ne bude bilo rešeno.
Vašington – SAD bi mogle da upute dodatnih 7.000 vojnika u cilju sprovođenja kontroverznog plana američkog predsednika Buša o uspostavljanju bezbednosti u Iraku. Najnovije mere usledile su nakon krvavog bombaškog napada u sredu u iračkom gradu Hili kada je ubijeno najmanje 117 osoba, dok je na stotine ranjeno. „Sa te tačke gledišta broj vojnika bi mogao da bude povećan od 4.000 do 7.000“, izjavio je Gordon Ingland, zamenik sekretara za odbranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari