Kineska radiodufuzna agencija zabranila je sve „seksualne“ oglase na televiziji i radiju, preneli su juče državni mediji. Reklamiranje proizvoda vezanih za seksualno zdravlje i razna druga seksualna pomagala biće zabranjeno. Vulgarni oglasi za povećanje grudi ili vezanih za žensko rublje takođe će biti zabranjeni.

Kineska radiodufuzna agencija zabranila je sve „seksualne“ oglase na televiziji i radiju, preneli su juče državni mediji. Reklamiranje proizvoda vezanih za seksualno zdravlje i razna druga seksualna pomagala biće zabranjeno. Vulgarni oglasi za povećanje grudi ili vezanih za žensko rublje takođe će biti zabranjeni. Agencija je saopštila da su ove mere preduzete kako bi se sprečilo „kvarenje društva“. Agencija navodi da su reklame sa oskudno odevenim ženama štetne po društvo.
Bagdad – Sunitski ekstremisti počeli su sistematsku kampanju atentata na policijske šefove, činovnike i druge zvaničnike Ministarstva unutrašnjih poslova i plemenskih lidera širom Iraka. Oni su za 48 sati izveli najmanje 10 takvih napada. Osam policajaca je ubijeno, među njima i šef policije u Bakubi, najvećem gradu u provinciji Dijala. „Upozorili smo vladu pre nekoliko dana da terorističke grupe imaju novi plan prema kojem su na meti visoki vladini zvaničnici, a naročito oni zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, izjavio je general Husein Kamal, zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova, gde dominiraju suniti.
Ankara – Turska i Irak su postigle dogovor o sklapanju protivterorističkog sporazuma kojim bi turskim snagama bilo dozvoljeno da uđu u Irak u poteri za pobunjenim kurdskim separatistima, prenela je juče turska televizija NTV. Kako navodi ta televizija, Turska će tražiti ovlašćenje Iraka za buduće akcije – manje prekogranične vojne ofanzive s ciljem da se prate i eliminišu naoružane pobunjeničke kurdske grupe.
Kabul – U jučerašnjim sukobima u provinciji Helmand u Avganistanu ubijeno je više od 100 osumnjičenih pobunjenika, tako da je ukupan broj ubijenih talibana u protekla dva dana 165, saopštila je američka koalicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari