Izabel Iper: Profesorka

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. @Ivana Matijević
    Njeno ime na francuskom se pise Isabelle Huppert a izgovara se muklo „I/U“
    Sto znaci da bi ste mane osakatili njeno prezime trebali ste da ga napisete „UPER“
    Ili jednostavno da ga napisete kako se pise na francuskom, sto mi izgleda mnogo pravilnije.
    Kako je moguce primenjivati srpski pravopis na stranim recimi i imenima ?
    Po meni je to potpuno pogresno !

  2. Naravno da je fonetizacija stranih imena i prezimena latinicom potpuno besmislena. Isabelle Huppert je za mene mnogo manja glumica nego sto joj to slava dozvoljava bez obzira na zavrsen fakultet drame koje danasnje glumicice naravno nemaju. Ako pogledate njene uloge, vise od 90 % su uvek iste i to poligame, seksualne, kriminalne (Chabrol) pa mi dode da pomislim da gospoda igra samu sebe sto uopste nije tesko! Velika glumica se dokazuje na svim poljima ljudske delatnosti a ne samo na prizemnim! Pogledajte samo jedan od njenih najnovijih filmova Eva i videcete uvek isto!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.