Izabran novi dekan i novi predsednik Saveta Pravnog fakulteta u Novom Sadu 1Foto: Screenshot Youtube/DownTown Films

Savet Pravnog fakulteta u Novom Sadu izabrao je Tatjanu Bugarski za novog dekana, saopšteno je danas sa tog fakulteta.

Savet je odluku doneo na osnovu jednoglasnog predloga Nastavno-naučnog veća fakulteta i svih 10 katedri sa tog fakulteta.

U saopštenju se navodi i da je profesorka Bugarski članovima Saveta izložila Plan rada i poslovanja za period od 2023. do 2026. godine.

Ona je kazala da je fakultet pokazao svest i odlučnost svih članova koji su učestvovali u glasanju da se opšti interes te institucije postavi iznad bilo čijeg pojedinačnog interesa.

Kako je dodala, uverena je da će u budućem periodu preovladati timski rad, uz „potpunu odgovornost i transparentnost postupanja“.

U saopštenju se navodi da je za predsednika Saveta fakulteta izabran Vladimir Marjanski, a za njegovu zamenicu Maša Kulauzov.

Dekan Bugarski za prodekane je imenovala Sandru Fišer Šobot, Gorana Miloševića, Bojana Tubića i Gordanu Drakić.

Tatjana Bugarski je bila vršilac dužnosti dekana, nakon što je u julu 2022. godine sa tog mesta smenjen Branislav Ristivojević, koji je i visoki funkcioner Nove Demokratske stranke Srbije (DSS).

On je smenjen uz obrazloženje da je donosio odluke „samovoljno“, da je funkciju „koristio za ostvarivanje političkih ciljeva“, da je nenamenski trošio sredstva, kao i da je jedan od razloga za smenu i njegova podrška Rusiji u agresiji na Ukrajinu.

Dužnosti predsednika Saveta tog fakulteta u januaru je razrešen Dragan Milkov zbog „nesavesnog i neurednog rada“.

NNV je navelo da Milkov nije stavljao na dnevni red sednica Saveta predlog kandidata za dekana, iako je bio obavezan da to učini.

Kako su mediji pisali prošle godine, Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je ranije da je profesor Dragan Milkov u sukobu interesa jer je vlasnik preduzeća „Kruška“ iz Bačkog Petrovca, član Nadzornog odbora Slobodne carinske zone, ali i predsednik Saveta Pravnog fakulteta, što je funkcija na kojoj ne može više da bude.

Uprkos takvom rešenju Agencije, on je bio ostao predsednik Saveta fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari