U petak, 15. oktobra oko tri časa izjutra izgoreo je „čuveni“ noćni klub „Rolex“. Požarevačko vatrogasci su odmah došli i lokalizovali požar, tako da nije obuhvatio susedne objekte. Kako nezvanično saznajemo sadašnji vlasnik „Roleksa“ Aca Čolić je odmah došao na lice mesta, pošto ga je policija obavestila da navodno gori kontejner u blizini njegovog lokala. Kada je došao u lokal Čović je imao šta da vidi. Gotovo kompletni enrerijer lokala je izgoreo, a oprema u njemu bila je potpuno uništena.

Posle okončanja gašenja požara ekipa policije i vatrogasaca na lici mesta su obavili uviđaj. O uzrocima požara nisu hteli da daju nikakve izjave. Samo su rekli da je istraga u toku i da je o požaru obavešteno Osnovno tižilaštvo, kao i Istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu.

Noćni klub „Roleks“ je poznat široj javnosti po tome, kako je rekao bivši predsednik naše države, Slobodan Milošević,da je njegov sin Marko u njemu zaradio prvi novac noseći gajbice. Do dve hiljadite godine, „Roleks“ je bio u vlasništvu bliskog prijatelja Marka Miloševića, Zorana Ivanovića-Roleksa, koji je poznat po prebijanju požarevačkih „Otporaša“. Posle petooktobarskih promena on je bezglavo pobegao iz zemlje plašeći se osvete od onih koje je maltretirao. Dok je bio u dobrovoljnom izganstvu u Španiji on je preko svoga brata, koji je inače advokat, prodao lokal svom dugogodišnjem prijatelju, Aci Čoviću, za 120 000 evra. Kako se priča Čović mu je isplatio 65 000 evra, koje je on podelio sa svojim ortakom, sada pokojnim novinarom RTS-a, Slobodanom Naumovićem. Čović je Ivanoviću ostao dužan Oko 55.000 evra, što ovaj ne spori, ali kako smo čuli od ljudi iz tog miljea, izmiriće dug tek kada se objekat u potpunosti legalizuje. Ivanović nezadovoljan ovim predlogom pre izvesnog vremena izvalio je vrata iz samog štoka na ulazu kluba. Polocija mu je naredila da popravi ono što je uništio kako mu ne bi pisala krivičnu prijavu. On je popravio vrata, ali Čović ga je tužio za ometanje poseda, oštećenja tuđih stvari, kao i za pretnje po život koje mu je Ivanović uputio. Ivanović mu je uzvratio kontra tužbom zbog neizmirenje dugovanja, pa će o svemu ovome odlučivati sud.

Mnogi smatraju da požar nije slučajno izbio, već da je podmetnut, i da iza svega ovoga stoje neraščišćeni računi sadašnjeg i bivšeg vlasnika lokala. Ima i mišljenja da je podmetnut od strane konkurencije jer je svih ovih godina odlično poslovao, a prošlog vikenda zvanično je otvorio novu sezonu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari