Jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu Šušanj iznad Bara, u nameri da signalizira gde se nalazi zapalio je vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda. Kako piše portal Vijesti.me, u utorak je oko 19 sati izbio veliki požar na brdu Šušanj iznad Bara koji je vidljiv iz svih delova tog crnogorskog mesta.

Vatra se od vrha brda spustila ka naseljima, a načelnik službe zaštite u Baru, Velizar Čađenović, izjavio je kako je plamen buknuo pod neverovatnim okolnostima.

„Obavešten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u nameri da signalizira u kojem se mestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vetra i suve vegetacije odmah proširila na veliki deo brda“, poručio je Čađenović i dodao kako je situacija jako ozbiljna.

„U ovom trenutku, zavisno od vetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, nego s jedne strane brda Sutomora, a s druge i Zubaca“, rekao je.

Poručio je i da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara kako i dostupnih aviona crnogorskog MUP-a.

Kako saznaje portal Vijesti.me, izgubljeni Poljak još nije pronađen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari