Izložba "Pitaj me kako sam" 17. aprila u 18 časova u Kreativnom Prostoru za mentalno zdravlje 1Foto: Promo

Izložba radova nastalih u okviru projekta „Pitaj me kako sam?” biće održana u nedelju, 17. aprila od 18 časova u Kreativnom Prostoru za mentalno zdravlje (Resavka 6, interfon Prostor, 3. sprat), najavili su organizatori.

„Kako ste? Ako ste spremni da odgovorite na ovo veoma teško pitanje i da čujete odgovore drugih ljudi dođite na izložbu. Umesto ulaznica, donirajte knjigu za novu bibioteku Prostora“, poručuju organizatori.

Inače, „Pitaj me kako sam?“ je umetnički projekat udruženja Prostor, podržan od strane Fondacije Jelena Šantić kroz program „Hrabri iskoraci“. Sastojao se iz niza radionica umetničkog pletenja, šivenja i heklanja, kao i radionica likovne umetnosti i art terapije.

Kako podsećaju, radionice su bile namenjene najviše ženama – korisnicama psihijatrijskih usluga i mladim ljudima koji se u svom okruženju često osećaju još više odbačeno i stigmatizovano zbog psihijatrijske dijagnoze, ali su svi bili dobrodošli.

„Pokazalo se da umetničko stvaralaštvo, manuelni rad i veština stečeni na radionicama pletenja, veoma prijaju korisnicima i korisnicama, pozitivno utiču na raspoloženje, samopouzdanje, osećaj postignuća, pripadnosti i podižu moral za aktivnije uključivanje u sopstveni oporavak, kao i u zajednicu kojoj pripadaju“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari