Led, magla, vetar...: Kakva je situacija na putevima u Srbiji zbog padavina i na šta treba pripaziti? 1BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Vozači u Srbiji upozoravaju se da će jak severozapadni vetar i danas stvarati snežne nanose u planinskim predelima, a da je najteže za vožnju tamo gde je snežnih padavina bilo najviše, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). .

Prema podacima AMSS, na putevima u planinskim predelima Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara, Čačka i Kruševca se vozi uglavnom po snegu i uz obaveznu upotrebu zimskih guma i lanaca.

Na putevima u Vojvodini i u istočnim krajevima na područja Timočke i Negotinske krajine snežnih padavina bilo je najmanje, zbog toga su kolovozi u ovim područjima uglavnom mokri.

Opasnost u vožnji na ovim putevima danas može predstavljati magla, niže temperature i poledica, te se vozači upozoravaju da i na putevima gde su kolovozi samo mestimično mokri voze na bezbednom odstojanju, kontrolišu brzinu i paze na zaleđene deonice.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni na izlazu na prelazu Batrovci čekaju šest sati, na Horgošu, Kelebiji i Šidu pet sati, na prelazu Bogojevo tri sata, na Bezdanu dva sata i na Gradini sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari