Jaka detonacija pirotehničke naprave uznemirila građane u Bošnjačkoj, druga bačena u Mikronaselju 1Arhivska fotografija Foto: BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS

U Bošnjačkoj mahali večeras začula se jaka eksplozija. Prema preliminarnim informacijama iz Kosovske policije, bačeno je pirotehničko sredstvo ili šok bomba, ali sa jačom detonacijom. Slično sredstvo bačeno je večeras i u Mikronaselju. Iz KP tvrde da nema povređenih kao i da nije pričinjena materijalna šteta.

Pripadnici Kosovske policije izašli su na teren, a na samoj raskrsnici u Bošnjačkoj mahali nalazilo se i jedno vozilo karabinjera, javlja portal KoSSev.

Prema preliminarnim informacijama iz Kosovske policije, bačeno je pirotehničko sredstvo ili šok bomba, ali sa jačom detonacijom. Slično sredstvo bačeno je večeras i u Mikronaselju. Iz KP tvrde da nema povređenih kao i da nije pričinjena materijalna šteta.

Pripadnici Kosovske policije su nakon prijave detonacije u Bošnjačkoj izašli na teren, a na samoj raskrsnici u ovom delu grada nalazilo se i jedno vozilo karabinjera.

Iz Kosovske policije kazali su za KoSSev da nema povređenih i da nije pričinjena šteta.

Nekoliko desetina meštana takođe se okupilo u Bošnjačkoj mahali navodeći da ih je detonacija uznemirila.

Više njih nam je kazalo da je pirotehničko sredstvo navodno bačeno iz vozila u pokretu koje se potom uputilo ka severnom delu grada.

Oni međutim, tvrde da je navodno usled detonacije pričinjena manja šteta na jednom parkiranom automobilu, te da su odmah zatim pozvali Kosovsku policiju koja je izvršila uviđaj.

Iz policije nam je ujedno potvrđeno da se jedna detonacija začula večeras i u Mikronaselju.

Naznačili su da tamo takođe nije bilo povređenih, kao i da nema pričinjene štete.

U Kosovskoj Mitrovici već drugi dan prolazi u jeku najnovijeg skoka tenzija a nakon jučerašnjeg incidenta praćenog sirenama do kojeg je došlo prilikom pokušaja novopostavljenih članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Severu. Srbi su ih sprečili da to učine.

Tokom incidenta, prema navodima Kosovske policije, na prostorije OIK-a bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, a druga je kasno sinoć uklonjena.

Slična situacija dogodila se i u opštini Zubin Potok, ali se sam incident, za razliku od Mitrovice, završio mirno, uz intervenciju policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari