Nevreme praćeno grmljavinom pogodilo Beograd 1Foto Danas

Jak pljusak, praćen grmljavinom i vetrom, pogodio je večeras Beograd, AMSS upozorava vozače na oprez od mokrih kolovoza.

Repubilički hidrometeorološki zavod izdao oko 19.15 časova upozorenje da će u narednih sat vremena na području Sremskog i Mačvanskog okruga biti oblačnosti koja će uslovljavati veću količinu padavina, jak vetar i kratkotrajna pojava grada. Duva jak severni vetar koji je oborio temperaturu.

Iz AMSS-a apeluju na vozače da voze sporije, poštuju sva ograničenja brzine, ali i sve ostale saobraćajne propise.

Mogući su česti zastoji unutar gradova, jer se u kišnim danima intenzitet saobraćaja i broj vozila na gradskim saobraćajnicama osetno povećava

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 milimetara u kratkom periodu, uz grad i olujni vetar, piše u tom upozorenju.

Područje Malog Zvornika, nešto posle tri sata, pogodio je jako nevreme. Snažna kiša uticala je na stvaranje odrona koji je otežao kretanje automobila magistralnim putem ka Ljuboviji. Zbog velikog nasnosa blata u mestu Sakar, vozila su se kretala jednom kolovoznom trakom.

Jak pljusak i grad zahvatili su danas područje Zlatibora, Užica i Požege, a RTS javlja da su iz protivgradnih stanica ispaljene rakete za rasterivanje gradonosnih oblaka kako bi se zaštiti usevi.

Grad je padao u selima zlatiborskog kraja i u Užicu, jak pljusak zahvatio je Požegu, a gradom su pogođena i i pojedina požeška sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari