Janjić: Medijsko blaćenje dogovoreno na Savetu za nacionalnu bezbednost

Sinod SPC bi 30. avgusta mogao da razmatra i napade državnih zvaničnika na Eparhiju raško-prizrensku

Ostavite komentar


  1. Crkva je po Ustavu odvojena od države ima pravo na svoj stav. Paranoična i šizofrena vlast u Srbiji, uz strah od sopstvenog neznanja i nemoći da reši problem, snosi i najveću odgovornost za kosovski problem. O ličnom doprinosu Vučića, Dačića, Drecuna i ostalih SPS – SNS drugara ne treba ništa dokazivati, sve znamo.

    1. Jedno je stav SPC a drugo pojedinih sveštenika koji hoće da se igraju političara. Kritikuju rešenje koje nije ni ponuđeno. Kosovski problem su zakomplikovali sve predhodne vlasti. Počevši od Tita, preko Miloševića pa do žutih koji su povukli vojsku i dopustili da proglase nezavisnost.

      1. Stav SPC je jasan. Nema podele i KIM je deo Srbije. Vojsku je povukao Slobin ministar informisnja Vucici kad je potpisan kumanovski sporazum da bi briselskim ukinuo institucije Srbije na KIM. Znaci Vucici i ta ekipa oko njega je direktno odgovorna za bombardovanje, povlacenje vojske i priznanje nezavisnosti Kosova. Za to ce morati odgovarati kad tad. Zatvor im ne gine.

      2. Vojsku du povukli 1999 god sps i srs a sadašnji sns , na čelu sa SM , VŠ , ID I naravno AV
        A posle je AV ukinuo institucije Srbije na kosovu i dao podršku vladi Haradinaja
        Tek da te obavestim pošto vidim da vam u sendviče stavljaju neke dodatke od kojih dobijate amneziju
        Vi ste najveća sramota Srbije veca i od ovih bitangi na vlasti

        1. I da dodamo da su Vučić i Nikolić dobili stanove od Slobe dok se vojska povlačila.Valjda im je to bio ratni plen

        2. Slažem se sa svakim slovom komentara i da dodam da neću glasati sve dok se neka politička opcija ne obaveže da će posle izbora zakonski progoniti sve botove ovog režima koji su se ogrešili o državu i narod. Bilo kroz verbalni delikt, uvrede, blaćenje nečijeg imena, laži i obmane, fizičke napade i pritiske na neistomišljenike pa sve do sticanja protivpravne materijalne koristi i raznoraznih privilegija. Imena i spiskovi sigurno postoje, ovo je jako mala zemlja i sve se zna.

      3. Koju vojsku su povukli žuti? Koliko znam Kumanovskim sporazumom koji su potpisali radikali vojska je povučena

      4. Dečko, da li znaš ko je povukao vojsku sa Kosova? Pojedi svoj sendvič, popi sokić i uzmo 10€ pa ćuti!

      5. Brate Ivane, tebi se žuti prividjaju na svakom mestu. Vojsku je s Kosova, nakon sto smo pobedili Nato, povukao Milosevic. Ti ces znati bolje gde je bio I sta je tada radio ministar informisanja A Vucic.

    2. Nemojte ljudi tako, ONI SU OBECALI strancima da ce resiti /predati/ Kosovo a da ih oni podrze na vlasti. Zarad opstanka na vlasti oni su spremni da potpisu i VOSU.

  2. Izbaciti Vucica i SNS sektu iz SPC. To su ionako nevernici i bezboznici, otpadnici od srpskog naroda i vere. Neka se mole, krste, prave slave i vencavaju po dzamijama i katolickim crkvama.

    1. Нема ни сахрањивања по православним обичајима за све оне које у скупштини Србије подрже референдум о одвјању 1mm Косова и Метохије од Србије. Наравно свима прво одузети сва одликовања која су добили од СПЦ на фрескама где се појављују треба их склонити.

  3. …“Slede sedmice aktivnog ispiranja mozga narodu – upozorava iguman Visokih Dečana“. Pa Vi, postovana Gospodo, i vasi prethodnici vec vise od dve hiljade godina ispirate mozgove ovog naroda i zivite u blagostanju na racun tog istog naroda.

        1. Ti nisi svoj jer ako si bezboznik i nevernik kako kazes za sebe zasto pratis i komentarises SPC.

    1. Monasi žive u blagostanju ?A posebno u miru uživaju baš u Visokim Dečanima .
      Jadniče, pokvaren ti sendvič.

    2. Iguman živi u blagostanju ? Ha ha ha pa da ki ti slepče znaš šta znači biti monah? Pojma ti nemaš antihriste.

    3. Miko, ‘ti si svoj’, verovatno u nekoj Kanadi, Vucic u ‘porodicnoj kuci u Jajincima, … a svestenstvo SPC sa svojim narodom na Kosovu spremno da sa njim podeli svaku nesrecu koja ce im se desiti, … ‘vec dve hiljade godina’, …

    4. Promakla ti jedna sitnica.Kažeš da ispiraju mozak narodu dve hiljade godina.To je tvoje mišljenje i ne želim da ga komentarišem.Ima samo jedna velika razlika.Oni žive u blagostanju kako kažeš ali ne naplaćuju porez,primaju dnevnice,primaju plate iz budžeta.Oni žive od onog što im narod da svojom voljom a ne što sami uzimaju.Razlika je drastična.

  4. Kako to da baš ovaj monah nije voljen i otkud to? Pa u Srbiji i na Koaosovu živi toliko njih i ni jedan nije prisutan u medijima!

    1. Proglasicemo vaseg Vucica zq Patrijarha na sledecim izborima. Onda ce taj monah ‘videti svog Boga’?!

  5. Neka Vucic ne bude u zabludi da deo naroda dobro zna sta on radi. Postao je sluga zapada. On I Seselj sve zajedno rade I oni su najvece zlo Srbije. Vucic na konferencijama javno blati narod da smo neradnici I uvijeno salje poruku da je narod sljam, a najveci sljam je on sam. Da vidimo kako ce da potpise predaju Kosova I Metohije. Zna se da njegovi nalogodavci mu spremaju otstupnicu u nekoj misijoj rupi. Kako globalno nema nikakvih sankcija za muljatre I hostaplere, postoji Boziji sud.

  6. Sta hoce Milovan Drecun? Do kad ce ta jajara da zaludjuje srpski narod? To djubre nam je doslo glave svojim komentarima poslednjih trideset godina. Da li je on posisao svu pamet ovog sveta, pa moze da radi sta hoce ovom narodu svojim izjavama.

  7. Pa ako je tako, onda je to kontraproduktivno. Slicno tome, mediji su ogromnom hajkom i napadom na Trampa i promovisanjem Klintonove u stvari ucinili medvedju uslugu Klintonovoj. Razbesneli su Amere.

    Postoje dve ideje o buducnosti zemlje. Razgovor bi bio mnogo bolji kada obe strane ne bi optuzivale jedna drugu za izdaju. Stav oca Save je dosledan stav SPC i meni licno nije iznenadjenje. Licno podrzavam ideju podele ili priznanja ili kako vec hocete da je zovete, ali to ne znaci da mi je potrebno da prisivam epitet izdajnika i placenika onima koji su protiv te ideje. Doduse, da se korigujem, ova ideja je imala moju inicijalnu podrsku, ali posto se tu u pricu uplela i BiH i Rusija, i velika zahvalnost Rusiji bez koje ne mozemo nista, i dva fakulteta tri jezika u CG, i obavezna vojna obuka… e vise je nema, zato sto nase drustvo ocigledno danas nema kapacitet da sprovede takav plan i ocuva stabilnost i stvarno pomogne nasima i ne izazove nove konflikte u stranim zemljama.

  8. Oce Igumane, ako mislite da je na ovaj nacin vasem javnom ugledu naneta steta, mislim da imate sva prava da se direktno obratite BIA sa zahtevom da izda ocenu ovih nenadleznih optuzbi za „agenturni odnos sa CIA“. U radu nase bezbednosne sluzbe ovakva vrsta zahteva i odgovori na njih nisu nista neuobicajeno. Svi se uostalom secamo sertifikata „da nije strani spijun“ koji je BIA u ne tako dalekoj proslosti izdala jednom tada opozicionom politicaru dok je njome efektivno rukovodio pokojni Miki Rakic. Ja verujem da se standardi profesionalnosti ovog drzavnog organa nisu u medjuvremenu pokvarili….

  9. Власт не воли када неко има своје мишљење и мисли својом, а не АВ главом и то је тужно и поражавајуће.

  10. SPC gubi tlo nad nogama na Kosovu isto kao što je izgubila Crnu Goru. Dosta diktature SPC svugde. Treba dati na sud popove „političare“ koji se suviše mnogo mešaju u državne poslove I politiku što je zabranjeno Ustavom Srbije.
    Oni sve crkve na Kosovu nazivaju Srpskim svetinjama. Oni su Pravoslavne Svetinje.
    Jer se zna da mnoge crkve na Kosovu izgrađene su od strane Vizantije još dok nije bilo Srba na Balkanu.
    Istorija SPC je lažna istorija sa kojim nas truje vekovima.
    Ona je razlog za pogibiju naših mladića u Bosni, Hrvatskoj I na Kosovu.

    1. Covece, koju si ti skolu zavrsio? Jesi li ucio stogod istoriju? A filozofiju, a socijologiju? Geografiju?, Knjizevnost? Ako ste ovo nalupetali zarad 30 srebrnjaka onda razumem vase porive pa po ugledu na Judu potrazite kakav sumarak. Ako li pak nalupaste gluposti iz uverenja onda vam ostaje samo da placete nad izgubljenim zivotom. Tragovi Vam smrde necovjestvom. Mnogi su se tokom zivota izjasnjavali kao ateisti. Ipak svi do jednom kad kucne cas Bogu na istinu prizivaju ime Bozije.. Stoga iako ateista pridrzavajte se Bozijih zapovesti. Ne pravi sebi kipa niti ikakva lika, nemoj mu se klanjati, niti mu sluzi, ne ubi, ne ukradi, ne svedoci lazno na bliznjega svoga…
      Napredna sekta je sebi napravila kipa – zlatno tele kome se klanja i sluzi. Sektasi kradu, ako treba i mete crtaju na bliznjima
      Napredni sektasi napadajuci SPC, vladike i monastvo svedoce lazno na bliznjega svoga, a bogami i zele ono sto je tudje.
      Mesto svetle istorije i grobova
      Vaskrsli smo sve pigmeje i repove;
      Od nesrećne braće naše, od robova,
      Zatvorismo svoje oči i džepove…
      Pod sramotom živi naše pokolenje,
      Ne čuju se ni protesti ni jauci;
      Pod sramotom živi naše javno mnenje,
      Naprednjaci, koji sišu k’o pauci.
      Pomrčina pritisnula naše dane,
      Ne vidi se jadna naša zemlja huda;
      Al’ kad požar poduhvati na sve strane,
      Kuda ćemo od svetlosti i od suda!

    2. Taj Ustav takodje zabranjuje diktaturu i Predsednika-Cara koji vodi tajne privatne pregovore o sudbini nacije i drzave ne obavestavajuci one koji su po tom istom ustavu odredjeni da predstavljaju narod i koji odobravaju takve odluke. Ti si se ‘Zorane’ bas ostrvio na SPC?! Mucno je izmisljati sebi ime i glumiti pripadnost naciji ciji clan nisi? Ti manastiri nisu vizantijski. Kao sto dobro znas, umesto neopevanih lazi i budalastina koje ovde prosipas, svaki od tih manastira je imao svog ktitora, srpskog vlastelina koji ih je podigao i ciji se lik nalazi na fresci na nekom od manastirskih zidova, oslikanih onda kada je manastir i gradjen.

      1. Nije njima bitno kakvu istinu će neko napisati. Već su vam zakokali 300 minusa. Pre izvesnog vremena na nekom portalu čitam jadanje nekog nevoljnika koji se žali da mu žena ima penziju 12-13000 dinara. Odmah sledi par stotina minusa. Kokaju minuse čoveku koji se žali da je na ivici egzistencije, da gladuje?!
        Jedino u čemu se ne slažem sa vama. Ja lično smatram da je i ova vlast ostvarena u liku i delu AV potpuno benigna da nema ovih desetina hiljada profitera po nekom osnovu.
        Većina njih je do juče bila za „žute“ ,danas je za napredne, sutra ko zna za koga. Oni ih glasaju, drže na vlasti i omogućavaju ovu pogibelj. To su svi oni koji su se prodali za crvenu na izborima, za paket šećera, ulja i praška za veš, za radno mesto u javnom sektoru, stranoj fabrici, oni isti koji popisuju kapilarne glasove po kućama, zapisuju imena prisutnih na skupovima opozicije, nasrću i šamaraju sve one koji nisu za njihove, aplaudiraju na otvarnjima koridora,fabrika. Oni su mnogo veće zlo od bilo koje vlasti.

  11. Ako se crkveni predstavnici mešaju u državne poslove onda ne treba da se ljute ako im se odgovori.

    1. Otkud se vapaj za odrzanjem gole egzistencije 120 000 ljudi, zena i dece moze nazvati „mesanjem u drzavne poslove“. Kojim li je mlekom Vas Borise majka zadojila? Sojinim? Shvatate li da na KIM kamen nije kamen vec
      kostiju kršnih to je gomila,
      što su u borbi protiv dušmana
      dedovi tvoji voljno slagali,
      lepeći krvlju srca rođenog
      mišica svojih kosti slomljene,
      da unucima spreme busiju.
      Ako niste razumeli dozvolite da Vam pojasnim eksplicitno:
      „Od svoje majke ko će naći bolju?!
      A majka vaša zemlja vam je ova;
      Bacite pogled po kršu i polju,
      Svuda su groblja vaših pradjedova.
      Kosti pradedova nisu na prodaju, nisu nikada bili niti mogu biti

    2. A zasto se onda bivsi cistac seseljevih cipela mesa u ustavom odredjene poslove Skupstine Srbije i vodi tajne privatne pregovore sa Siptarima u Briselu, krseci drzavni Ustav?!

  12. Problem Kosova, koji se nikako nije resavao u proslosti od Tita pa do SNSa, je dostigao vrhunac. Donekle razumem SNSovce i poziciju „da je Kosovo sustinski izgubljeno i daj sta das samo da ostanemo na vlasti i izcupamo bar nesto za Srbiju“. ALI to je mozda TRENUTNA realnost. Ja mislim da svi mi NEMAMO PRAVO da tu teritoriju ustupimo bilo kome. Ta trenutna realnost, koja je losa za Srbiju, ce se promeniti mozda ne za 10, ali sigurno za 50 ili 100 godina. Koliko su Kinezi cekali na Hong Kong? Ne vidim zasto smo pod pritiskom da „resimo“ u sustini Albanski problem? Zbog clanstva u EU? Poglavlja 123.678? Znaci magla!? Ne bih ja padao pod bilo kakav pritisak. Ne priznajemo i „aufwiedersehen“……..

  13. Lako cemo mi sa SPC. … Problem je kako da zaustavimo vaseg Sultana koji umesto preko ustava i parlamenta, sam upravlja svojom privatnom prcijom-Srbijom?! Ako ovako nastavi, proglasice se prvo Patrijarhom Srpskim, a onda i Gospodom Bogom, sa 24% glasova srpskog birackog tela, … za cega smo sami krivi jer ne izlazimo na izbore, pa ga vasi sendvici drze na vlasti!

  14. Da se u Srbiji nisu pojavili Milosevic Slobodan,Vojislav Seselj i Vuk Draskovic sa svojim slugama mi bi danas bili mnogo srecnija i bogatija zemlja!Nego nije problem u njima,oni su takvi kakvi jesu(Milosevic pokojni)…problem je u milionima jadnih i nepismenih Srba koji su njihove slike nosili,klicali im i pevali i dan danas nisu svesni da su radili na svoju stetu i propast!!!Vucic je samo usavrsio sve sto ova trojica pomenutih nisu umeli…i zato danas radi ovo sto radi nesvestan da proizvodi najvecu podelu posle 1941.medju Srbima…zivi bili pa videli!!!Nije normalno da svi koji sa njim nisu budu izdajnici!!!!Pa to je 75% Srbije znaci!!!

  15. А смета ли коме што у србију нема ники да вако просте и очигледне истине каже, до само један поп?

  16. Lako je svrstati se na jednu ili drugu stranu ali stvari ne stoje tako jednostavno ako pamtimo i pratimo malo duze.
    Seca li se iko kako su Artemijevi monasi rasterali one stare i umesto jednog poretka,branili neki drugi.
    Na nasu nesrecu,to nije bio dobar izbor jer mi za tako nesto nismo imali snage,pameti ni moci.A nasi veciti lazni pomocnici na Kosovu-Rusi-nisu stali iza pokojnog Justina Tasica,nego iza ljudi kojima je Crkva vise politika a mnogo,mnogo manje duhovnost.
    Protiv sam olakog difamiranja bilo koga,ali mi je muka i od stalnih obozenja onih koji za to nisu.

  17. Ја могу да кажем да ми је жао кад видим колико има људи који нападају монаштво и свештенство и Србску православну цркву. Молим се и молим Вас браћо Срби и сестре Србкиње да подржите нашу цркву и нашу веру у њеној намери да сачува цело Косово и Метохију. Ми смо слаби и нејаки сада али то неће тако бити увек,надајмо се у Бога нашега који неће дозволити да нам ишчупају срце из груди. Узеће они и већ су узели нашу свету земљу где се налазе наши манастири и где се свакодневно служи света Литургија,али њима треба потпис, треба ми да им дамо наше и потпишемо. Зар је могуће да постоји Србин који то може? Дубоко верујем да сви који пишу другачије дубоко у души знају да то није исправно. Узмите јер сте јачи,али ми вам ништа не дамо. Нека Вас Бог наш Исус Христос чува и молитвама пресвете Богородице просвети и отвори очи. Наше је Косово,Србско и не може да се дели јер је нераздељиво.

  18. Igumana SAVA JANJIC ako je rekao ono sto medije pisu to je okay. Igumana je excicising his right to speach only. Oni koji su predali Hagu I izneverili gospodu, KARADZIC, MLADIC I MILOSEVIC su DELA. Ljudi na Balkanu treba da nauce razliku izmedju dobrog I zla. I slobode govora I dela..
    SAVA JANJIC nije gori od onih, koji su Hagu oberucke predale soostvene ljude.
    I sada kada rep. Srbija uvodi vojni rock neka paze danas ce da se bore za svoju otadzbinu a Ta otadzbinu je izneverila karadzuca, MLADIC a I Milosevuc a..
    Paznja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.