Nemci kao „meritorne sudije“: Podsetnik na bezbroj tvrdnji o broju žrtava u Jasenovcu – ko je ovde lud, odnosno revizionista?

Ostavite komentar


  1. Nije samo strasno koliko je ljudi pobijeno u Jasenovcu i ostalim logorima smrti u Hrvatskoj, jos je strasnije kako su ubijeni!!!

  2. Šizofreno je kako srpski „intelektualci“podcenjuju i omalovažavaju sve što je srpsko.Zaboravljaju da ni neprijatelji ne gledaju na njih sa uvažavanjem. Ko izda svoje izdat će i one za koje rade.

  3. Vecina srba iz Bosne je pobijena u tim logorima. U Garavicama po Dedijerovim zapisima pobijeno je oko 12 000 srba civila, njih su ubijali hrvati zajedno sa muslimanima. To isto su radili zajedno muslimani i hrvati u istocnoj Bosni. Sad se cuti o tome da su i muslimani ubijali srbe samo se spominju hrvati.

  4. Citajte dnevnik Diane Budisavljevic! Ova skrona i svedena austrijanka, jezikom dokumenata i egzaktnih podataka, vrlo potresno svedoci i obdobrim hrvatima, kao i o ustaskim monstrumima i zlocinima koje Evropa tek sada ne zeli da zna.

  5. Zašto ovaj čovek polemiše kao uličar i zašto Danas daje prostor ovakvom načinu izražavanja/pisanja?

  6. Srba u novo osnovanoj NDH VIŠE NEMA! Cilj je ostvaren idemo dalje treba do kraja rešiti i BIH Kosovo.,,..

  7. Srbi islamske veroispovesti i Srbi katolicke veroispovesti koji su ziveli u Austrougarskoj su pobili toliko srpskog naroda samo da bi dobili svoje drzave tako da bi im trebalo sada ukinuti postojanje genocidnih tvorevina.Bosnjaci i Hrvatska su genocidne tvorevine stvorene na Srpskim lesevima.
    Problem smo mi jer brzo zaboravljamo i potcenjujemo nasu istoriju i nas narod a velicamo neprijatelja i zato opet dozivljavamo unistenje Srbije od istih neprijatelja koji su omogucili stvaranje Hrvatske i „bosnjaka“

  8. Niko na Svetu nema tako slavnu istoriju kao Hrvati. I oni nemaju problem da se ponose svojom istorijom i da slave svoje „velike pobede“. Mora se priznati, to samo Hrvati mogu.

  9. Postoji spisak stradalih u logoru Jasenovac koji je sačinio Izrael. 2008.g. kada je objavljen,pronašla sam podatak za svog djeda da je umro u Jasenovcu,a ne kao do tada da je žrtva fašističkog terora čije ime je ispisano na spomeniku na Mrakovici.Hoću da kažem da je odnos Srba prema stradalima u logorima,nedostojan.Zbog toga je i moguće da se pojavljuju ovakvi članci

  10. I sad se Nemci i Hrvati smatraju kao primer zapadne kulture i humanitarnog prava,patrijarh Pavle je govorio da voda opere sve osim prljavog obraza
    !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.