Javni poziv Kragujevčanima da provere da li su upisani u birački spisak 1Foto Mirjana Stevanović

Iz Gradske uprave Kragujevca stigao je poziv građanima da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak.

Gradska uprava za društvene delatnosti grada Kragujevca izlaže na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Kragujevca i obaveštava građane sa prebivalištem odnosno boravištem na teritoriji Grada Kragujevca da mogu izvršiti: uvid u birački spisak kako bi izvršili proveru da li su im upisani lični podaci tačni i podnesu zahtev za upis, brisanje iz biračkog spiska, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku, kako bi mogli da ostvare pravo glasa na raspisanom republičkom referendumu koji će biti održan 16. januara 2022. godine.

Pravo na uvid u birački spisak ima svaki građanin u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i može se izvršiti neposredno u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u kojoj građanin ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva https://upit.birackispisak.gov.rs/

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku u biračkom spisku podnosi se Gradskoj upravi za društvene delatnosti, Kragujevac (zgrada organa Grada Kragujevca – treći sprat, kancelarija br. 311).

Svaka promena u biračkom spisku mora da se zasniva na podacima iz matičnih knjiga, drugih službenih evidencija i javnih isprava (npr. izvodi iz matičnih knjiga rođenih, venčanih ili umrlih, lična karta, dokaz o prebivalištu, uverenje o državljanstvu, pravnosnažno rešenje o vraćanju poslovne sposobnosti) o čemu odgovarajuće rešenje do zaključenja biračkog spiska (15 dana pre dana glasanja, odnosno 31. decembra 2021. godine) donosi gradska uprava, a od zaključenja biračkog spiska pa sve do 72 časa ( 12. januar do 24 časa), pre dana izbora rešenje donosi Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari