„Javnost da se spremi za potpuni mrak“: Ako prođu medijski zakoni, „laku noć“

Ostavite komentar


  1. Možda da objavite i informaciju da su napadnuta srpska deca u Veneciji od strane Albanaca.
    Medijski mrak je izgleda sa obe strane

  2. Vucic misli da ce sedenjem na televizijama okrenuti svoj padajuci rejting. Toliko je dosadio da je gradjanima muka. A kolika je muka u pitanju, videce se kad mu vidimo ledja.

  3. Laku noc je svirano jos mnogo ranije. Po svemu sudeci nema izlaska iz mraka , iz tunela za jos dugo vremena.

  4. Uplašena vlast, stalno nešto nameće na silu. Zato je treba smeniti i uspostaviti nove odnose i doneti nove zakone.

  5. pa pojavite se i vi u subotu na mirnim protestima i ovo iznesite da svi čuju i znaju …isto tako imate evropu svet ..sve ambasade u beogradu..i ovo.im dostavite odmah

    i videće se reakcija vlasti ..videce se ..ovo vodi u totalno ludilo vlasti totalno u neko vreme dok je bila normalna zemlja, i velika, Jugoslavija, bile su komunikacije ,,razmene vesti,, sa televizijama sveta, pa su išle vesti iz jugoslavije u svet…..tako da i vi sad….samo napred..

  6. Hajde da do kraja ipak budemo objektivni: svuda u svetu, ili bar svuda u demokratskom svetu sa pravim sistemima vrednosti, je obaveza svih operatera i provajdera da televizije sa nacionalnom frekvencijom uvrste u svoju ponudu i to je činjenica i to je jedan od glavnih razloga zašto je tv stanicama itekako stalo do dobijanja takvog statusa. Sa druge strane, uvođenje obaveze redosleda kanala je zaista apsurd i toga nigde nema pošto na to ima pravo provajder odnosno distributer i naravno krajnji potrošač – dakle klijent ili pretplatnik!

  7. Sloboda medija nije preduslov za slobodu mišljenja. Ima i drugih načina da se sazna istina. Ni Rumuni nisu imali nikakvu slobodu, pa ni medija, ali su se oslobodili…

  8. Lepo je rekao Gavrilović „demokratičniji deo“, jer i sam shvata da ni na drugoj strani nisu demokrate. Što se tiče ovih izveštaja koliko je Vučić predstavljen pozitivno, jeste loše, ali nikada nismo dobili informaciju koliko je on predstavljen negativno na N1 ili opozicija pozitivno. Procenti bi bili isti kao na medijima bliskim vlasti, samo u drugačijem smeru, što je isto loše.

  9. Imam SBB,ali imam i daljinski i Nova i N1 su u kuci zabranjeni kanali,svako moze da odluci sta gleda niko ga ne moze naterati da gleda ono sto nece.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.