Uhapšen bivši zamenik gradonačelnika Niša zbog sumnje u korupciju 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Zbog osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u privrednom društvu “Blok signal” uhapšene su dve osobe, od kojih je jedna LJubivoje Slavković (1952), bivši zamenik gradonačelnika Niša i nekadašnji funkcioner SNS.

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da su Slavkovića i I.S. (1977), koji je bio odgovorno lice u DP “Blok signal”, uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu.

Slavković i I. S. se terete da su u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, a bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime „Blok signala“, čime su tom preduzeću naneli materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 2.656.482 dinara. Slavković je poklonio automobil marke „škoda“ I. S, čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio Slavkoviću „mazdu“, i time mu pribavio protivpravnu korist od 1.016.622 dinara.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli ova vozila za koja se sumnja da su stečena krivičnim delom. Obojici osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP.

Slavković je postao direktor “Blok Signala” 2014. godine, a kasnije se na tom mestu smenjivao sa I.S. Prema podacima u APR, ”Blok signal” je u vlasništvu indijskog državljanina Samira Endosa. Nezvanični izvori kažu da ovo preduzeće ne radi već dve godine, a da su njegovi računi u blokadi za više od pet miliona dinara.

Slavković je, takođe, bio narodni poslanik Socijaldemokratije, da bi kasnije bio jedan od osnivača niške SNS i 2012. godine postao zamenik gradonačelnika. Iz SNS je isključen krajem 2014. godine nakon što je odbio da se povuče sa jedne od funkcija koje je istovremeno obavljao – zamenika gradonačelnika i člana Skupštine privrednog društva Jugoistok.

Početkom 2000.tih bio je direktor Gradske toplane Niš, a obavljao je različite funkcije u bivšoj Elektronskoj industriji, privatnoj firmi MGF Promo, predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i Studentskom centru. Godinama je bio autor jedne emisije na Televiziji Belami i kolumnista Narodnih novina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari