Jednosmerna karta od Moskve do Beograda: Zbog čega Rusi dolaze baš u Srbiju?

Ostavite komentar


  1. Živim u Londonu i imao sam prilike da upoznam dosta Rusa različitih imovinskih, obrazovnih i drugih background-a. Generalno oni jako malo znaju o Srbima i Srbiji. Neki čak i ne znaju gde je Srbija. Jako su puni sebe, prepotentni, drsko i misle da novcom mogu rešiti sve probleme. Ima mnogo žena i devojaka koje se bave najstarijim zanatom, mogu se prepoznati po načinu oblačenja a i plastičnim operacijama. Ne znam, možda grešim, ali mi jako malo imamo zajedničkog sa Rusima i ta takozvana ljubav nametnuta nam je od sadašnjih vlasti, i tačno je da mnogi Srbi nisu bili u Rusiji i nemaju predstavu kako se živi tamo. Ja sam bio u SSSR-u 1987. godine na apsolventsku ekskurziju prvi i poslednji put i nemam nameru da idem tamo.

  2. Pogresno je uverenje da, Srbi bas vole Ruse. Srbi mrze Nato I vole onog koje trenutno u sukobu sa njim.

  3. Skupo cemo platiti tu rusofiliju , naplatice nam je papreno i EU/USA sa kedne a i Rusoja sa druge strane, kada nasa drzava pocne da im delise nase drzavljanstvo.

  4. Da ce bas da preplave nisam siguran. Voleo bih jedan ovakav clanak o Ukrajincima u Poljskoj.

  5. mene zanima kako se to rusi,ili bilo ko drugi, doseljava u srbiju tek tako, otvara racune u banci i zivi, ne kao turista, vec kao neko ko ovde ima boraviste…Kako se to daju nase boravisne i radne dozvole, gde to ima? pa ja ne mogu ni u jednu zemlju na svetu da odem i samo se preselim, pa cak ni u kambodzu npr. Morate da dobijete odgovarajucu vizu i boravisnu dozvolu, radnu dozvolu, zdravstveno itd…

  6. Nije samo u srbistanu.eno ih i u crnoj gori brckaju se na moru, u dzipovima od 70000 eur +

  7. DW je DRZAVNI propagandisticki medij koji promovise INTERESE Nemacke i u skladu sa tim se sastavljaju clanci i nalaze sagovornici. Srbima se u tekstu spocitava da ne poznaju Ruse i jeste tako, narocito ih ne poznaju na nacin na koji ih poznaju Poljaci ili Cesi te otuda neki Srbi i imaju neke iluzije o Rusima ali zato Srbi i te kako poznaju Nemce i njihova nedela na ovim prostorima i nemaju nikakvih iluzija u odnosu na njih i sta se od Nemaca moze ocekivati.

  8. Ja to govorim godinama. Nezna srbin sta je tamo i kako zive ljudi. Da smo blize bila bi druga pricha. Uostalom ko je blizi njima od Ukrajinaca, Belorusa i Bugara.

  9. Dolaze IT stručnjaci, koji su ovde privremeno ili skorojevići koji žele da sačuvaju svoj novac, jer iz Rusije ne mogu da posluju sa Zapadom. Otvaraju firme i kupuju nekretnine po Srbiji, Crnoj Gori, a čujem da ih i u Sloveniji i Hrvatskoj ima.
    Jesu prepotentni, meni lično smešni, jer ne kapiraju, da su ovde u Srbiji prema njima ljudi uglavnom ravnodušni. Nekima su čak i iritantni. Rusofili i desničari nisu nikakav realan pokazatelj koliko Srbi u stvari simpatišu Ruse. Velika većina uglavnom gleda svoja posla i ne bavi se tom temom previše.
    Više se Rusi ne doživljavaju kao „zaštitnici“ Srba, pogotovo od kako su bili primorani da se povuku sa Kosova i ostavili Srbe na cedilu, već više kao remetilački faktor, koji preko Srbije pokušava da utiče na prilike na Balkanu.

  10. Bio san nekoliko meeci ove godine u Crnoj Gori.Ima i rusa i ukrajinaca uglavnom onih sa parama.Moj utisak je da su i jedni i drugi arogantni i prema nama srbima i onima koji se osecaju drugacije.Misle da je novac jedina,,vrednost,, na svetu.Ako tako nastave nase tlo im nece do kraja pruziti dobrodoslicu…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.