„Jedva čekamo polovinu januara i kraj euforije“: Kako se u domovima osoba sa autizmom nose sa prazničnom bukom?

Ostavite komentar


  1. A šta mislite kako je živeti preko puta kafića koji vikendom puštaju preglasnu muziku pa je do duboko u noć nemoguće u sopstvenom domu spavati? Kako je u tim situacijama starijim osobama, hroničnim bolesnicima, deci… To nije samo oko praznika, nego svaki vikend tokom cele godine, a onda dodatno i praznicima.

    Da stvar bude smešnija, buka iz kafića je zabranjena Zakonom o zaštiti od buke u životnoj sredini. Međutim, u Srbiji su kafančine alfa i omega i niko im ništa ne može. Kafići prave buku, uznemiravaju ljude koji žive u okolini (što je nezamislivo u civilizovanom svetu gde kafići, ako su u stambenoj zoni, imaju drugačiji režim rada i zvučnu izolaciju), a komunalna milicija ili, u manjim gradovima, inspekcija zaštite životne sredine se prave mrtvi i ne pada im na pamet da zaštite građane i obezbede sprovođenje zakona.

    Srbija je nasilno društvo. Takva je i zabava: nasilna i protiva zakonu. A u nasilnom društvu oni najranjiviji nisu zaštićeni, nego pate.

  2. Apsolutno podržavam zabranu korišćenja i prodaje pirotehničkih sredstava. Grozim se onih koji svoju decu uče da je to zabava i veselje. Mislite malo na druge! Svojim glupim i agresivnim postupcima ugrožavate ljude u svojoj okolini!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.